Gulerodsbrød

Gulerodsbrød
Opskrift til brød Opskrift til 1 brød

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på et luftigt gulerodsbrød. Et super svampet franskbrød med gulerødder. Nyd det til morgenbordet med smør og ost på.

Ingrediensliste

  • 25 g. gær
  • 1 dl. vand
  • 2 dl. kærnemælk
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 150 g. gulerod
  • 550 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i lunkent vand.
  2. Tilsæt kærnemælk, sukker, salt, æg, revet gulerødder og olie.
  3. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret.
  4. Ælt dejen godt.
  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted overdækket med et fugtigt viskestykke i 1 time.
  6. Drys hvedemel på bordet. Tag dejen ud. Se hvordan du folder dejen ved at rulle længere ned (der er der en video af det).
  7. Placer din dej i en form drysset godt med hvedemel. Vi brugte en form som var 20 x 11 cm.
  8. Læg et viskestykke over og lad brødet efterhæve i 40 minutter.
  9. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Lad ovnen varme op (tænd ovnen, så det passer med, at den er varm, når brødet er færdig med at hæve).
  10. Snit forsigtigt brødet med en skarp kniv eller urtekniv ned langs midten.
  11. Bag brødet i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter. Det skal lyde hult, når man banker på det.
  12. Tag det ud af ovnen og se om du kan få det ud af formen, så det kan få lov til at køle af på en bagerist. Så undgår du nemlig, at det bliver blødt.
Bedøm denne ret

Den bedste opskrift på et stort og blødt gulerodsbrød

Her får du vores bedste opskrift på et stort og svampet gulerodsbrød. Det lækreste franskbrød med gulerødder, som er blødt inden i og sprødt uden på. Det er virkelig lækkert at bage sit eget franskbrød og så er det slet ikke svært. Du får her en nem opskrift med både billeder og video af fremgangsmåden.

LÆS OGSÅ: Koldhævede gulerodsbrud 

Den bedste opskrift på et stort og blødt gulerodsbrød Den bedste opskrift på et stort og blødt gulerodsbrød

Sådan ridser du dit brød

Vi ridser altid vores gulerodsbrød inden bagning. Så får det lov til at hæve flot op, når det bliver bagt. Vi bruger bare en skarp urtekniv, men du kan også bruge et skarpt barberblad. Vi snitter bare ned langs brødet, men du kan også lave et mønster eller lavere flere små snit skråt nedover.

Den bedste opskrift på et stort og blødt gulerodsbrød

Franskbrød med gulerødder

Når man tilsætter gulerødder til bagværk og franskbrød, så giver det først og fremmest en dejlig sødme. Så er det ikke nødvendigt at tilsætte ret meget sukker til dejen. Derudover, så får du også et franskbrød, som er super svampet og blødt inden i. Et andet plus er også, at det holder sig frisk længere tid end et almindeligt franskbrød.

Det her gulerodsbrød er ét af vores favoritter, hvis vi skal lave et hjemmelavet franskbrød. Du kan dog også sagtens bytte gulerødder ud med squash, hvis du har noget af det.

Franskbrød med gulerødder Franskbrød med gulerødder

Sådan fryser du dit gulerodsbrød

Du kan også sagtens fryse brødet. Måske du ikke får spist det hele på én gang. Et godt tip er at fryse det ned i skiver. Så kan man nemt tage en skive op og give den en tur i brødristeren. Så har du nemt og hurtigt hjemmebagt franskbrød til frokosten eller eftermiddagskaffen.

Gulerodsbrød

Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Har franskbrødet ( 2 styks ), vi glæder os til at smage det. Bliver det aktuelt vil jeg prøve og lave boller ud af dejen på et tidspungt

  2. Øv! Jeg ville bage brødet til min mormor så hun havde lidt i fryseren.. men det var helt klistret indeni og hårdt udenpå🙈 gad vide, om jeg har æltet dejen for lidt?

    1. Hej,

      Det lyder som om, at det ikke har været bagt ordentligt. Har du byttet nogle ingredienser ud? Og hvor stor var din form mon? 🙂

      Kh

  3. Skal det laves i en form? Jeg har ikke en brødform – og vil gerne bage franskbrødet lørdag morgen 🙂

    1. Hej,

      Nej det kan godt laves uden. Det får selvfølgelig en anden form. Husk at stramme brødet godt op, så holder det formen bedre 🙂

      Kh

Skriv en kommentar