Tilmeld nyhedsbrev

Islagkage med bær og nøddebund

Islagkage med bær og nøddebund

Islagkage med bær og nøddebund

Opskrift til 8-10 personer (Ø22 cm springform)

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet islagkage med friske bær og en nøddebund, som vil falde i god jord ved alle is-elskere. Det er den perfekte sommerdessert, da den kan laves i rigtig god tid. Et af de spørgsmål vi ofte får er faktisk hvor længe hjemmelavet is kan holde sig i fryseren og det kan faktisk holde sig i op til 3 måneder i fryseren, men mon ikke den er spist inden da.

Ingrediensliste

Nøddebund

  • 3 æggehvider
  • 130 g. flormelis
  • 150 g. nødder

Is

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • 225 g. frosne hindbær

Fremgangsmåde

Nøddebund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Pisk æggehvider stive med flormelis. Det skal være helt hvidt.
  3. Hak nødder. Vend dem forsigtigt rundt i æggehvidemassen. Smør en springform med lidt smør eller margarine.
  4. Hæld dejen i formen. Bag på nederste rille i ovnen i 30-40 min.
  5. Sæt din nøddebund til afkøling.

Is

  1. Bring de frosne hindbær i kog og lad det køle ned i fryseren.
  2. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis, indtil det bliver hvidt. I en anden skål piskes fløde.
  3. Vend først æggeblommemassen sammen med fløden. Vend herefter de afkølede hindbær i.
  4. Fordel isen ovenpå nøddebunden i springformen. Sæt islagkagen i fryseren i mindst 3-4 timer.
  5. Pynt med friske bær.

Bedøm denne ret

Islagkage med bær og nøddebund

Nem opskrift på en hjemmelavet islagkage med bær og nøddebund, som er en lækker, let og nem sommerdessert, når du skal have gæster. Hjemmelavet is er faktisk rigtig nemt at lave, da det ikke kræver mange ingredienser eller tid i køkkenet og så kan det laves uden en ismaskine. Vi plejer at lave hjemmelavede islagkager til den årlige sommerfest. Her plejer vi at lave denne med bær, islagkage med daim og en islagkage med Oreos og chokoladekagebund. De plejer alle sammen at falde i rigtig god jord, for hvem elsker ikke is!

LÆS OGSÅ: Jordbærtrifli islagkage

Is er uden tvivl en af de desserter, som kan laves i god tid, da den jo bare kan ligge i fryseren, indtil du skal bruge den. Tag den ud 20-30 minutter inden servering, så den lige kan få lov til at tø en smule op. Herefter kan du pynte med sommerens bær, chokolade eller hvad du ellers har lyst til.

På vores Facebookside lægger vi også næsten dagligt masser af spændende opskrifter og masser af madinspiration. Du er velkommen til også at følge med der.

Skriv en kommentar