Koldhævede kanelsnegle

Koldhævede kanelsnegle
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedningstid

10 timer

Samlet tid

10 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på nemme, koldhævede kanelsnegle. De formes og laves dagen før og sættes på køl til dagen efter, hvor de så bages. Nemmere bliver det ikke!

Ingrediensliste

  • 2,5 dl. mælk
  • 20 g. gær
  • 45 g. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 2 stk. æg
  • 100 g. smør
  • 600 g. hvedemel
  • Fyld

  • 150 g. brun farin
  • 100 g. smør
  • 2,5 tsk. stødt kanel
  • Andet

  • 1 stk. æg
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Skær smør i tern og lad det stå og blive blødt, imens du ordner de andre ting.
  2. Rør gær ud i den kolde mælk.
  3. Tilsæt sukker, salt og sammenpisket æg.
  4. Tilsæt blødt smør. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  5. Ælt dejen indtil den er blank og smidig.
  6. Bland farin og kanel med hænderne, så der ikke er nogle klumper. Lad smør blive blødt.
  7. Tag dejen ud på et bord drysset med mel.
  8. Rul dejen ud til et stort rektangel.
  9. Herefter smøres dejen først med blødt smør. Fordel herefter din blanding af brun farin og kanel udover. Brug hænderne til at fordele det udover det hele.
  10. Dejen rulles stramt sammen på den lange led og “skæres” ud med sytråd. Læg sytråden under din pølse 3-4 cm. inde. Tag fat i hver ende af sytråden og træk dem modsat hinanden, så du skærer pølsen over. På den måde holder kanelsneglene formen. Hvis ikke du har sytråd, så kan en skarp kniv også sagtens gøre det.
  11. Placer dem i en (eller to) dyb bradepande (som kan være i køleskabet) beklædt med bagepapir. Der skal være et par centimeter i mellem dem, så der er plads til at de kan hæve.
  12. Dæk fadet til med husholdningsfilm og sæt fadet på køl natten over i køleskabet i ca. 10-12 timer.

    Dagen efter

  13.  Tag sneglene ud 1,5 time før de skal bages.
  14. Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
  15. Pensl dem med et sammenpisket æg.
  16. Bag dem i ca. 15-20 minutter midt i ovnen. Hold øje med dem efter 10 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. De skal være gyldne på toppen.
  17. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Du kan servere dem som de er eller lave en glasur af flormelis og vand.

Opskrift på koldthævede kanelsnegle

Der har længe været efterspurgt en opskrift på koldthævede kanelsnegle og vi forstår det egentlig godt. Hvem vil ikke gerne kunne bage friske kanelsnegle fra morgenstunden, til fødselsdage eller andet. De her er geniale, fordi de laves dagen før og så skal de blot koldhæve i køleskabet natten over. På den måde er det nemt at servere friskbagte kanelsnegle til morgenmaden eller brunchen.

De her koldhævede kanelsnegle er lavet på en simpel gærdej og er fyldt med kanelremonce. Man kan efter bagning toppe dem med frosting, glasur eller bare lade dem være, som de er. Det er en smagssag.

LÆS OGSÅ: Belgiske vafler

Opskrift på koldhævede kanelsnegle

Koldhævet kanelsnegle giver dig mere tid

Når man koldhæver kanelsnegle, så giver det én mere tid, hvis man eksempelvis gerne vil lave friskbagte kanelsnegle om morgenen. Det er ikke alle, som har overskud eller tid til at skulle stå op rigtig, rigtig tidligt for at lave kanelsnegle. Derfor er disse koldhævede kanelsnegle geniale, da de blot skal tages ud af køleskabet og bages.

LÆS OGSÅ: Kærnemælksboller

Koldhævede kanelsnegle

Kanelsnegle dagen før

Hvis du gerne vil lave kanelsnegle klar dagen før, så er det genialt med koldhævede snegle. Skal de serveres til brunch, til fødselsdag eller lignende, så er de jo bare bedst, når de er helt nybagte. Men man skal også tidligt op, hvis man skal lave dem klar til om morgenen, hvis man ikke koldhæver. Så er det altså smart med koldhævning, hvor du kan gøre dem klar dagen inden og så skal de blot hæve på køb. Om morgenen skal de blot ud og efterhæve og så bages. Du får nybagte snegle og minimal arbejdstid på selve dagen og det kan vi jo godt lide. Vi har lavet dem mange gange til brunch og de er altid et hit.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar

Kommentarer

  1. Hej! Vil man kunne bage dem i alm ovn (over/under-varme). Min ovn er gammeldags og har ikke varmluftsfunktion.

  2. Syntes ikke målene passede, lavede en dobbelt med 1.2 kg mel. Det var alt for lidt, dejen blev slet ikke glat som det plejer og var ikke til at rulle ud.

    1. Hej Niels,

      Æltede du dejen i hånd eller på maskine? Når den æltes på maskine, så skal man ofte bruge mindre mel end, når den æltes i hænderne 🙂

      Kh

  3. Kan man lave sneglene 2 dage før og lade dem stå på køl. F.eks hen over en weekend. Altså hvis de skal spises mandagmorgen, kan man så lave sneglene om fredagen?

    1. Hej igen,

      Ja hvis der har været meget kondens, så kan det have været med til at gøre fyldet mere flydende. Du kan evt. komme et viskestykke over og herefter pakke ned i husholdningsfilm for at forhindre lidt af det 🙂

  4. Dejlige kanelsnegle, dog ikke lige så luftige som jeres “almindelige” snegle. Jeg havde dog det problem at da jeg tog dem ud af køleskabet imorges, så var der meget af fyldet der var løbet ud – som om den brune farin simpelthen var smeltet.

    1. Hej Josefine,

      Prøv at tage dem ud i god tid, så de lige kan få lov til at stå og hæve godt ved stuetemperatur. Så oplever vi, at de bliver bedst.
      Er sneglene mon blevet meget fugtige på køl?

      Kh

  5. Hej,
    Vil man kunne lave denne koldhævede fremgangsmåde/opskrift om til kanelsnurrer også?
    Er der noget I ville ændre? Udover selve udskæringen til snegle til snurrermetoden?

    Tak for en virkelig lækker opskriftsblog, altid med de bedste opskrifter 🙂

    Mvh
    Line