Lakseret

Opskrift på lakseret med pasta 
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på vores populære lakseret. En cremet, nem og lækker pastaret med laks, grøntsager og flødesauce. Nem aftensmad med laks.

Ingrediensliste

 • 225 g. laksefilet
 • 1 stk. løg
 • 2 fed hvidløg
 • 0,25 stk. frisk chili
 • 0,25 bundt friske asparges
 • 0,5 bundt forårsløg
 • 1 dl. vand
 • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 2,5 dl. madlavningsfløde
 • 250 g. pasta
 • salt/peber
 • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

 1. Hak alle grøntsagerne fint. Hak persille fint og sæt til side i en skål.
 2. Opvarm en gryde eller pande med fedtstof. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og chili. Lad det stege, indtil grøntsagerne begynder at blive bløde.
 3. Tilsæt vand og en smuldret bouillonterning. Bring det i kog.
 4. Kog pasta efter anvisningen på pakken.
 5. Steg laks på en pande med fedtstof. Vi gav det 3 minutter på skindsiden og 2 minutter på toppen. Krydr med salt og peber.
 6. Tilsæt forårsløg, asparges, halvdelen af den friske persille samt madlavningsfløde til din pande/gryde med grøntsagerne. Lad det simre ved lav varme. Smag til med salt og peber.
 7. Når pastaen er kogt drænes det (gem noget af pastavandet)og vendes i saucen. Lad det stå og trække 5 minutter mens du rører jævnligt. Tilsæt evt. noget pastavand (det hjælper med at gøre saucen mere cremet og gør også sådan, at den tykner en smule).
 8. Server din pastaret med den stegte laks på toppen (du kan evt. rive det fra hinanden i mindre stykker) og pynt med det sidste persille.
 9. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på lakseret med pasta

Her får du opskriften på én af vores specialiteter, nemlig lakseret med pasta. Det er en super nem, lækker og cremet pastaret med laks i flødesauce med grøntsager. Denne pastaret er en nem opskrift på hurtig aftensmad, da alle grøntsagerne blot skal hakkes, hvorefter retten kan laves i løbet af 15 minutter.

Du kan bruge lige præcis de pasta du foretrækker. Til denne brugte vi spaghetti, men det er også super lækkert med fettuccine eller frisk pasta. Af grøntsager bruger vi chili, asparges, forårsløg og peberfrugt. På toppen topper vi med lidt frisk persille. Du kan selvfølgelig også bruge andre grøntsager, hvis det er. Det kunne eksempelvis også være lækkert med små cherrytomater, squash eller aubergine.

LÆS OGSÅ: Pastaret med kylling og soltørrede tomater

Opskrift på lakseret med pasta 

Pastaret med laks i flødesovs

Den her pastaret med laks i flødesauce med grøntsager er én af vores absolut yndlings pastaretter med laks. Det er en super cremet pastaret, som bliver toppet med friskhakkede krydderurter, som lige er prikken over i’et.

Hvis du ikke er til laks, så kan du også sagtens bytte laks ud med en anden slags fisk. Det kunne også være lækkert med rejer, torsk eller tigerrejer i stedet. Saucen, som pastaen er vendt i, gør sig nemlig godt til al slags skaldyr.

Nem aftensmad med laks

Så hvis du mangler en idé til aftensmed med laks, så skal du helt sikkert prøve vores populære lakseret. Det er i hvert fald én af de lækreste måder at lave laks på, hvis du spørger os. Hvis du har lyst til andre pastaretter med laks, så kan vi anbefale denne bagte pastaret med laks og spinat. 

Følg også med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagrameller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Fedt med madplaner og indkøbsliste! Tak for det ? men synes der er rigtig meget mad til to personer, så fx i lakseretten var der mere end rigeligt til to dage for os begge..

Skriv en kommentar