Nakkesteg stegt som vildt

Nakkesteg stegt som vildt
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på nakkesteg stegt som vildt. Server nakkestegen med kartofler, skysauce og en lækker og smagfuld salat.

Ingrediensliste

 • 1 kg. nakkefilet
 • 100 g. bacon i skiver
 • 2 tsk. paprika
 • 2 tsk. salt
 • peber
 • 5 dl. vand

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 130 grader varmluft.
 2. Krydr nakkestegen med paprika, salt og peber.
 3. Læg skiver af bacon henover nakkestegen.
 4. Kom den over i et ildfast fad.
 5. Hæld vand i fadet.
 6. Sæt fadet i ovnen. Stegen skal have ca. 3 timer i ovnen og den skal op på en kernetemperatur på omkring 75 grader (brug gerne et stegetermometer).
 7. Herefter skrues ovnen op på 200 grader varmluft og stegen får ca. 10-15 minutter eller indtil bacon er sprødt.
 8. Tag stegen ud. Gem skyen (væden fra stegen) til en sauce.
 9. Skær stegen i skiver og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på nakkesteg stegt som vildt

Har du en nakkesteg, som du ikke ved hvad du skal bruge til, så vil vi anbefale at lave en nakkesteg stegt som vildt. Det er lækker mormormad og så kan det faktisk næsten ikke gå galt, da stegen bliver langtidsstegt. Når man langtidssteger, så bevarer man mest muligt saft fra stegen og så får den god tid til at blive godt mør.

Server nakkestegen med en omgang kartofler, en skysauce lavet på væden fra stegen samt en lækker salat. Så har du altså en simpel og lækker menu, som plejer at falde i god jord hos de fleste. Især hvis du, ligesom os, elsker mormormad!

LÆS OGSÅ: Pulled pork af nakkefilet

Nakkesteg stegt som vildt

Nakkesteg i ovn

Det gode ved den her opskrift på nakkesteg er, at den tilberedes i ovn. Det vil sige, at der er minimal forberedelsestid og så passer stegen faktisk sig selv i ovnen. Imens den er i ovnen, så kan du dække bord, gøre kartofler klar og evt. bikse en lækker og smagfuld salat sammen.

Nakkesteg stegt som vildt

Tilbehør til nakkesteg stegt som vildt

Vi vil som sagt anbefale en omgang kartofler til stegen. Det kan være en omgang almindelige, kogte kartofler (nye danske, hvis det er om sommeren) eller bagte kartofler som hasselback. I forhold til salater, så elsker vi simple salater, som kræver få ingredienser og som kan forberedes på forhånd. Derfor ville vi servere denne lækre spidskålssalat dertil med æbler og saltmandler. Det kunne dog også være denne her tomatsalat med parmesan og pinjekerner.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar