Vil du være fri for reklamer? Så opret dig som medlem og brug vores app uden reklamer og få mange fordele
Forside / Opskrifter / Aftensmad / Italiensk mad / Risotto
Risotto er en italiensk ret, som består af kogte ris i bouillon, hvor der ofte er tilsat grøntsager, ost og smør. Det er en dejlig ret, som kræver få ingredienser og som både kan spises til hverdag og i weekender. Det er også en rigtig god gæsteret. Her finder du alle vores bedste risottoopskrifter. Der er opskrifter med kød og uden kød. Med svampe, med græskar, med ærter og meget mere.
For at gøre det nemt for dig har vi samlet alle vores opskrifter et samlet sted. Så kan du nemt gå på opdagelse og måske vælge ud fra hvad du har i køleskabet og i køkkenskabene. Risotto er også en ret, hvor det er godt at følge årstiden. I de kolde måneder elsker vi græskarrisotto og i forårsmånederne og sommermånederne er det godt med en svamperisotto eller en ærterisotto. Men sådan er det jo altid. Maden bliver altid lidt bedre, hvis man bruger de råvarer, som er i sæson.
Risotto kan serveres som hovedretten, men den kan også serveres som tilbehør. Som tilbehør til risotto laver vi ofte en hurtig grøn salat og serverer noget godt brød til. Den grønne salat kunne bestå af en salatblanding, hvor der er vendt avocado og cherrytomater i. Og så er den vendt i en hurtig oliedressing. Risotto er en tung ret, så tilbehøret må gerne være let, så det komplimenterer risottoen.
Hvis du vil bruge risotto som tilbehør til kød, så går vi altid med en vegetarrisotto. Altså en uden kød i. En simpel svamperisotto ville gøre det godt til et stykke godt oksekød eller et stykke kylling. Ofte serverer vi blot risottoen som hovedretten, da man ofte slet ikke mangler noget kød.
Risotto er en italiensk ret baseret på ris, som er kogt i bouillonvand og hvidvin. Den er ofte tilsat parmesan, smør og enten grøntsager eller kød.
En god hvidvin til risottoopskrifter ville være en hvidvin, som er blød, da der jo også er hvidvin i selve retten. Vi ville gå med en hvidvin på chardonnay druen fra enten Bourgogne i Frankrig eller Piemonte i Italien.
Har du en rest risotto tilbage, så smid den aldrig ud. Du kan nemlig lave de lækreste, sprøde risottokugler. Risottokuglerne kan laves med enhver rest risotto, men det er bedst at lave det ud af en ristto, som ikke har for mange store stykker. En svamperisotto eller en græskarrisotto egner sig især godt til det. Risottokugler kan serveres som en snack, appetizer eller forret. Det smager så godt og kan serveres med en god dip eller dressing til.
Søg i kategorier, titler og opskrifternes råvareindhold
Ingen varer i vognen.