Vil du være fri for reklamer? Så opret dig som medlem og brug vores app uden reklamer og få mange fordele
Forside / Opskrifter / Morgenmad / Grød
Her finder du vores bedste opskrifter på grød. Du finder chiagrød, havregrød og meget mere. Grød er lækkert til morgenmad, især med en masse lækre toppings på.
Her finder du vores udvalg af grød opskrifter. Grød er billig spise og kan spises til morgenmad, aftensmad, frokost eller som en snack. Vi spiser ofte havregrød, overnight oats eller chiagrød til morgenmad. Det smager så godt og så mætter det samtidig.
Vi elsker den popularitet, som grød har fået. Især efter at Grød restauranten er åbnet. Så er det som om, at grøden er blevet gjort til noget mere luksuriøst. Det er også nemt at gøre grøden til et lækkert måltid. Lav en god grødbase og top så med forskellige kompotter, knas i form af granola eller ristede nødder og evt. nogle friske frugter og bær. Det er noget af det bedste at starte dagen med. Især fordi det holder en mæt længe og så er det billig mad.
Vi har flere forskellige grødopskrifter. Du finder opskrifter på en klassisk omgang havregrød, chiagrød, køleskabsgrød og nogle nyfortolkede versioner. Du finder opskrifter på både kold og varm grød, da det kan spises både varmt og koldt. Den kolde grød er også nem at tage med på farten, hvis du spiser morgenmad on the go eller i forbindelse med transport.
Udover at kunne lave kold og varm grød, så kan man også lave bagt grød. Bagt grød kan også nydes til morgenmad, som en snack eller som en dessert. Vi får det faktisk ofte som en lille dessert. Det består egentlig af havregryn, som røres sammen med æg, lidt væske og så noget sødning i form af banan eller honning. Herefter bages det i ovnen og voila, så har man altså en lækker omgang bagt grød. Virkelig undervurderet, hvis du spørger os.
Den kolde grød har vi allerede været en smule inde på. Kold grød eller køleskabsgrød er grød, som kommes på køl natten over. Det kan være overnight oats, køleskabsgrød, bircher müsli eller chiagrød. Det er genialt, hvis du gerne vil være på forkant med morgenmaden. Så er den nemlig lige til at spise om morgenen. Måske den lige skal toppes med lidt bær og lidt knas. Men det er nok den form for grød, som vi spiser mest. Især efter vi har fået børn, som også elsker en kold omgang køleskabsgrød. Det smarte ved den kolde grød er også, at den ikke skal køle ned, inden de små får den.
Grød kan jo også sagtens spises til aftensmad. Det har Grød-restauranten i den grad bevist! De laver også dahl, congee og andre lækre grødretter. Grød er også en billig form for aftensmad og det behøves jo slet ikke at være kedeligt.
Grød laves typisk på havregryn, som koges. Det kan også laves på andre typer af korn. Grøden kan toppes med sukker, kompotter eller knas for en mere luksuriøs udgave.
Hvis du har en rest grød tilovers, så kan du sagtens gemme det. Gem dine havregrødsrester og brug dem til klatkager, i bagværk og meget mere. Så får dine rester nyt liv og du undgår madspild.
Søg i kategorier, titler og opskrifternes råvareindhold
Ingen varer i vognen.