Lav en hjemmelavet marmelade eller syltetøj med vores nemme opskrifter. Marmelade smager skønt oven på boller og brød samt til ost, morgenmad og meget mere. Find vores bedste opskrifter lige her.

Forskel på syltetøj og marmelade

Hvad er forskellen egentlig på syltetøj og marmelade? Kort fortalt, så ligger forskellen i selve konsistensen. Syltetøj er tyndere end marmelade, men selve fremgangsmåden er stort set den samme. Desuden kan syltetøj og marmelade laves af stort set alle frugter og bær.

Marmelade af frossen frugt

Du kan sagtens bruge frossen frugt til at lave hjemmelavet marmelade og syltetøj. Nogle gange er det faktisk nemmere og hurtigere end at skulle plukke selv. Du kan bruge frosne jordbær, hindbær, blåbær, havtorn osv.

Hjemmelavet gammeldags marmelade

Der er intet som en omgang hjemmelavet, gammeldags marmelade. Server det til nybagt brød, til pandekager, vafler, æbleskiver eller brug det som topping til din skyr eller yoghurt. Det smager skønt og så er det slet ikke svært at lave selv! Det er faktisk sådan et hyggeligt lille projekt, som ofte ikke tager mere end 30-40 minutter at lave.

Der er heller ingen tvivl om, at du vil imponere alle og enhver, hvis du lige bikser et par glas hjemmelavet syltetøj sammen og serverer det på morgenbordet.

marmelader