Vil du være fri for reklamer? Så opret dig som medlem og brug vores app uden reklamer og få mange fordele
Forside / Opskrifter / Tapas
Her får du lækre og nemme opskrifter på hjemmelavet tapas. Du finder retter, ideer og inspiration til et lækkert tapasbord. Tapas er genialt som gæstemad, da det nemt kan spises som hovedret. Du kan lave den fineste tapasanretning eller tapasbuffet med en masse små retter. Til desset kan du lave en dessert tapas med små forskellige desserter.
Blinis
Tapas er oprindeligt en række små tapas retter, som kan bruges som appetizers eller som et helt måltid. I Danmark har tapas fået status som små appetitvækkere, snacks og mini-mad, som nødvendigvis ikke behøves at have spanske rødder. Typisk består tapas af anretninger af forskelligt pålæg, oste, frugt og dyppelse til.
Vi serverer ofte tapas, når vi skal hygge med veninderne eller have familien på besøg. Det er sådan et hyggeligt måltid, som heller ikke kræver de store færdigheder i køkkenet. Vi plejer at købe lækre pølser, skinker, oste og så laver vi nogle forskellige dyppelser og noget godt brød til. Det plejer altid at falde i god jord, da man selv kan sidde og mikse og tage det, som man kan lide.
Der er masser af forskellige tapas retter. Vi har her samlet vores bud på små tapasretter, som du små croissanter med fyld, blinispandekager med forskelligt fyld og mange flere. Det er små retter, som kan bruges til tapas, men som også er gode som en lille forret, appetizer eller snack.
Når det gælder tapasretter, så kan man også ofte blot bruge fantasien. Det handler jo egentlig blot om at lave små hapsere, så man kan smage lidt af hvert. Derfor kan mange retter også laves i en tapasudgave. Og det er netop det fede ved tapas. Man har nemlig mulighed for at smage meget forskelligt og måske det også forklarer hvorfor tapas er så populært. Man vil jo altid gerne smage så meget som muligt.
Det her er vores bedste tapas opskrifter. Men udover de her opskrifter, så ville vi også servere forskellige pølser, skinker og oste. Gå på jagt i en god specialforretning, hvis det skal være ekstra godt. Nogle af de ting, som vi ofte køber er serranoskinke, parmaskinke, chorizo, chiliost, en god vesterhavsost osv.
Mange tapas er nemme og hurtige at lave, da det jo bare er sådan nogle små hapsere. Man kan også forberede meget af det i forvejen, da mange af anretningerne også kan serveres kolde. Så bliver det kun endnu nemmere. Især hvis man skal servere tapas for gæster, så behøves man nemlig ikke at stresse over maden. Vi plejer at servere det meste koldt og så blot have et par ting, som er lune. Det fungerer super godt.
De små tapas retter kan sættes sammen til en tapasbuffet. Disse kan anrettes på bordet mellem folk eller på et tag-selv-bord. Det er hyggeligt, når de små retter anrettes på bordet og man kan sidde og spise i lang tid. Så oplever vi ofte, at man sidder og spiser flere timer.
Tapasretter kunne være bruschetta, blinis med fyld, små croissanter med hønsesalat eller rejesalat, butterdejssnacks og mange flere.
Forskellige pølser og skinker, oste, dyppelse i form af aioli, pesto, oliventapenade, godt brød og evt. nogle lækre salater.
Man kan servere stort set alt slags brød til tapas. Vores favoritter er foccaciabrød, surdejsbrød, ciabattabrød og forskellige madbrød.
Til tapas er det lækkert med et forskelligt udvalg af oste. Det kunne være vesterhavsost, cheddar, blåskimmel, hvidløgsflødeost eller brie. Kombiner flere forskellige typer af oste, så der er noget til enhver smag.
Til tapas ville vi nok servere en god hvidvin, rose eller rødvin. Et godt bud er spanske vine, som passer godt til små retter og appetizers.
Ved tapas serveres en masse små retter og appetizers på samme tid. Hele formålet med tapas er, at man spiser over længere tid og dermed kan nippe lidt til maden over en længere periode.
Søg i kategorier, titler og opskrifternes råvareindhold
Ingen varer i vognen.