Lækre hverdagsopskrifter

Pasta med laks og pesto

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Den lækreste pasta med laks og pesto. Den er super nem at lave, og så smager den fantastisk.

Ingrediensliste

  • 225 g. laksefilet
  • 300 g. spaghetti
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 dl. hvidvin
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • salt/peber
  • 2 tsk. citronsaft
  • 2 spsk. grøn pesto
  • 30 g. pinjekerner
  • 30 g. parmesan
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, hvidløg og forårsløg fint.
  2. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt pinjekernerne til panden og vend dem jævnligt, indtil de begynder at få farve. Når de har fået farve, så tages de af panden.
  3. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt smør eller olie.
  4. Tilsæt løg, hvidløg og forårsløg til panden. Lad det sautere til grøntsagerne er bløde.
  5. Kog spaghetti efter pakkens anvisning.
  6. Tilsæt hvidvin til panden med grøntsager. Lad det simre i 3-5 minutter, så alkohol får lov til at fordampe.
  7. Tilsæt madlavningsfløde, citronsaft og pesto. Lad det hele simre ved middel varme i 5-10 minutter.
  8. Imens det simrer gøres laks klar. Krydr laks med salt og peber.
  9. Varm en pande op med smør eller olie. Tilsæt laks til panden (skindsiden ned af). Steg den i ca. 3-5 minutter på hver side ved middel varme. Når der begynder at komme sådan noget hvidt noget ud af siderne på laksen, så er den færdig. Tag panden af varmen og sæt laksen til side.
  10. Dræn spaghetti (gem noget af pastavandet).
  11. Tilsæt spaghetti til panden med sauce. Tilsæt evt. også noget af pastavandet (det hjælper med at gøre saucen mere cremet og gør også sådan, at den tykner en smule).
  12. Smag det hele til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.
  13. Anret spaghetti i dybe skåle. Top med laks, pinjekerner, revet parmesanost og finthakket persille på toppen. Server med det samme.

Bedøm denne ret

Opskrift på pasta med laks og pesto

Den lækreste pasta med laks og pesto toppet med frisk persille og ristede pinjekerner. Den er super nem at lave og kan laves på 30 minutter. Det er en ret der kan serveres til hverdag, men i den grad også en lækker pastaret i weekenden. Serveres den med et koldt glas hvidvin, så er det altså en super weekendret.

Det gode ved denne pastaret med laks er, at du kan tilføje de grøntsager, som du har derhjemme. Ligeledes kan du udelade eksempelvis spinat eller forårsløg, hvis du istedet for foretrækker noget andet. Vi forestiller os, at den vil være rigtig god med cherrytomater på toppen.

LÆS OGSÅ: Pasta i tomatsauce med kylling

pasta med laks

Aftensmad på 30 minutter med laks og pesto

Den her pastaret er super nem at lave og så kan den laves på 30 minutter, hvilket vi elsker. Selve saucen er lavet på hvidløg, løg, forårsløg, lidt hvidvin samt fløde. Vi får ofte spørgsmålet om hvidvin kan erstattes med noget andet eller udelades. Du kan sagtens udelade det, men det giver virkelig en god smag til selve saucen. Hvis det er fordi du er bange for alkohollen, så skal du ikke være det, for den fordamper, når vinen bliver varmet op.

Du kan også sagtens bruge en anden pesto end grøn pesto. Pesto er bare en super måde at tilsætte masser af smag til ens pastaret uden at skulle tilføje en masse forskellige ingredienser. Du kan også bruge en rød tomatpesto eller en peberfrugtspesto. Det ville også smage super lækkert!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag