Rabarbercheesecake

Rabarbercheesecake - Opskrift på ostekage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker rabarbercheesecake. Den bedste cheesecake eller ostekage med rabarber, som er den bedste dessert med rabarber.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 180 g. digestivekiks
  • 90 g. smør
  • Ostefyld

  • 1 stk. æggeblomme
  • 5 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. naturel flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 husblas
  • Rabarbergele

  • 3 dl. rabarbersaft
  • 3 husblas

Fremgangsmåde

  1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
    Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
  2. Gør din springform klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø20). For den med bagepapir i bunden.
  3. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne. Sæt på køl, imens du laver det hvide fyld.
  4. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  5. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
  6. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  7. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge den. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  8. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  9. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  10. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
  11. Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er rabarbergeleen. Placer 3 stk. husblas i koldt vand.
  12. Bland rabarbersaft op, så den ikke er for stærk. Placer rabarbersaft i en gryde og tilsæt udblødt husblas.
  13. Lad det hele varme op ved medium varme, indtil husblassen er smeltet.
  14. Lad blandingen køle helt ned, inden den forsigtigt hældes på kagen.
  15. Sæt din cheesecake tilbage på køl i yderligere 1-2 timer, så det sidste lag kan få lov til at sætte sig.
  16. Server din cheesecake med friske bær, chokolade eller bare som den er.
Bedøm denne ret

Opskrift på Rabarbercheesecake

Her får du vores bedste opskrift på en lækker og nem rabarbercheesecake. Den bedste og nemmeste cheesecake med rabarber, digestivekiks og cremet ostefyld. Hvis du har fulgt med os fra start, så er du ikke i tvivl om, at vi elsker cheesecake og vi har efterhånden ret mange varianter af ostekage på vores hjemmeside. Den her ostekage med rabarber er helt fantastisk. Især i rabarbersæsonen, hvor man kan lave hjemmelavet rabarbersaft. Det giver den smukkeste farve til geléen.

Læs også: Jordbærcheesecake med flødeskum og friske jordbær

Opskrift på Rabarbercheesecake 

Ostekage med rabarber

Den her ostekage med rabarber er en super nem dessert til mange gæster. Det er nemlig én af de desserter, som kan og skal laves dagen før, da kagen skal have lov til at sætte sig.

Vi lavede denne sidste weekend, da vi skulle lave kager til en konfirmation. Den er bare så mild i smagen og så smager den af sommer og sol. Hvis man ikke er til rabarber, så kan man også sagtens bytte saften ud med en anden slags. Vi kan anbefale Fun ananassaft, så får du nemlig en ostekage, som smager af københavnerstang. Og det smager altså også super lækkert!

Rabarbercheesecake - Opskrift på ostekage

Cheesecake opskrift

Som sagt, så er det bare en super nem kage at lave. Vi plejer altid at lave den dagen før eller et par dage før, så den kan få lov til at sætte sig i køleskabet natten over. Det er nemlig nemt og så behøves man ikke at tænke på dessert, hvis man skal have gæster.

Den her opskrift er lavet med digestivekiks som bund. Men man kan også sagtens bytte digestivekiks ud med kammerjunker, hvis den skal være mere sommerlig. Kammerjunker har jo en mild vaniljesmag og det passer også godt sammen med vaniljen og rabarber.

Nem dessert med rabarber

Det er uden tvivl én af vores yndlings desserter med rabarber. Hvis du har lyst til at prøve kræfter med andre desserter med rabarber, så kan vi også anbefale en helt simpel rabarbercrumble.

Følg også med på de sociale medier
Du kan også følge med på vores sociale medier som eksempelvis Facebook, hvor vi ugentligt poster nye opskrifter og masser af inspiration til sommermad.

Kommentarer

  1. Tak for en lækker opskrift. 🙂 Jeg har i dag forsøgt med ananas. Måske I skulle nævne, at saften lige skal op på kogepunktet, når man bruger ananassaft. Jeg står nu med en gelé som ikke vil stivne, angiveligt pga. syren i ananas, som nedbryder den stivnende funktion af husblas..

    1. Hej Michelle

      Det var da træls at høre. Ja, man kan ikke bruge frisk ananas, da som du selv siger, er et enzym i ananas, som nedbryder funktionen af husblas. Vi bruger altid Ananassaft, altså saftevand og ikke fra en frisk ananas.

      Knus

    2. Spørg nok dumt nu men når man bruger ananassaftevand skal det så blandesop eller bruges rent ? Har du evt en opskrift på rabarbersaft ?

  2. Hej. Jeg er meget i tvivl ift. den bund der. I skriver man kun skal bruge siderne, men alligevel skal bunden på en tallerken? Hvordan søren skal det forståes?

    1. Hej Cecilie,

      Vi har ændret lidt i teksten, så det burde være til at forstå. I stedet for blot at bruge siderne, så har vi ændret det til, at man bruger den med bunden, da det er lettere at forstå 🙂 Beklager forvirringen!

      1. Jeg har nu forsøgt at lave geléen to gange, men det er som at husblassen gør min fine, klare saft grå og mat. Den er endnu ikke hældt på kagen, men står og køler. Ved du hvorfor dette sker?

        1. Hej Melika,

          Hmm nej det ved vi umiddelbart ikke. Send os evt. et billede på IG eller Facebook, så har vi en bedre fornemmelse af hvordan det ser ud.

          Kh

  3. Hej hej. Hvor lang tid før kan man lave den? 🙂
    Jeg har en masse mad jeg skal lave til på lørdag, så tænkte om jeg allerede kunne lave denne dessert onsdag? Eller er det for lang tid den skal stå inden den skal serveres ?

  4. Hej,
    Tak for en god opskrift! Har lige et spørgsmål til holdbarheden – hvor længe tror i den kan holde sig på køl?

    Mvh. Olivia

  5. Hej
    Jeg har valgt at lave denne cheesecake i små tapas. Men jeg har noget creme tilovers. Hvad kan man eventuelt bruge det til så det ikke går til spilde?
    Tænkte måske fryse det i en silikone form og bruge det som pynt til andre kager? 🙂 Andre ideer?

  6. Hej,

    Har I nogle gode anbefalinger til springform? Jeg forsøgte at lave jeres cheesecake med lime, men min gelé løb ud af formen og gav mig i stedet en kæmpe køleskabsrengøring og en meget grim – dog ufatteligt lækker – kage 😅

    Jeg vil gerne undgå en gentagelse af dette med rabarberversionen 😇

    1. Hej,

      De bedste vi har haft er uden tvivl nogle fra mærket Master Class. De lukker tæt og har desuden en god belægning også <3

      Kh

Skriv en kommentar