Snickers islagkage

Snickers islagkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet Snickers islagkage med nøddebund, chokoladeis, peanutbutter, peanuts og selvfølgelig Snickers.

Ingrediensliste

  • Peanutbund

  • 3 stk. æggehvide
  • 150 g. flormelis
  • 150 g. saltede peanuts
  • Is

  • 4 stk. æggeblomme
  • 75 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • Topping

  • 100 g. mørk chokolade
  • 40 g. peanutbutter
  • 30 g. saltede peanuts
  • 50 g. snickers

Fremgangsmåde

Peanutbund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør.
  3. Pisk æggehvider stive med en elpisker. Tilsæt flormelis og pisk det godt indtil du har en fast og glat marengs.
  4. Hak nødder fint. Dette gøres nemt i en foodprocessor, minihakker eller blender.
  5. Vend nødderne godt rundt i din marengs (et tip er at bruge en dejskraber).
  6. Fordel dejen i formen. Fordel den godt ud. Bank den let mod bordpladen, så sikrer du dig, at den er fordelt godt ud.
  7. Bag bunden i din forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter.
  8. Tag herefter bunden ud og lad den afkøle helt.
  9. Når den er kølet af, så kan du presse den en smule ned, hvis den er hævet meget op.

Is og topping

  1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter.
  2. Pisk piskefløde til en blød flødeskum.
  3. Vend flødeskum sammen med æggeblandingen. Dette gøres nemt med en dejskraber.
  4. Fordel herefter isen oven på peanutbunden i springformen.
  5. Fordel isen ovenpå din nøddebund. Bank let formen ned mod bordet, så isen er jævnt fordelt.
  6. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Kom hakket chokolade op i en skål. Kom skålen i mikroovnen. Giv det 20 sekunder af gangen og rør hver gang. Bliv ved indtil det er smeltet sammen til ensartet masse.
  7. Brug en ske eller til at fordele den smeltede chokolade på isen.
  8. Fordel herefter peanutbutter i små klatter og drys til sidst med peanuts.
  9. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer (gerne natten over).
  10. Inden servering løsnes formen. Dette gøres nemt ved at tage en tynd kniv. Skær forsigtigt rundt langs isen, indtil du kan åbne formen. Du kan evt. skylle kniven under varmt vandt efterfølgende. Tør kniven af og glat kanterne ud på isen.
  11. Tag gerne isen ud 15-20 minutter før servering.
  12. Inden servering pyntes den med hakkede Snickers.
Bedøm denne ret

Opskrift på Snickers islagkage

Her giver vi dig opskriften på en helt fantastisk Snickers islagkage med vaniljeis, peanutbund, peanutbutter og selvfølgelig en masse chokolade. Vi elsker islagkager! Det er simpelthen så nemt at lave og så er det bare en nem dessert, hvis man skal have gæster. Den skal nemlig laves på forhånd og så skal den blot tages ud 10-15 minutter inden den skal serveres. Det bliver derfor ikke nemmere end sådan en hjemmelavet islagkage.

Vi er også ved at have rigtig mange forskellige varianter af islagkager. Du kan selv prøve at gå på opdagelse i vores mange opskrifter, hvor der uden tvivl er noget for enhver smag. Du finder alle opskrifterne lige her.

LÆS OGSÅ: Brownie

Snickers islagkage

Chokoladeislagkage med peanuts og peanutbutter

Vi laver vores chokoladeislagkage uden ismaskine. Det er nemt og kræver ikke den store tilberedelsestid. Og det er faktisk heller ikke svært at lave en god hjemmelavet is uden ismaskine. Mange frygter, at den bliver for hård og krystalliserer, men hvis du følger den her opskrift til punkt og prikke, så lover vi, at du får en rigtig god islagkage.

Den er som sagt med vaniljeis med en masse mørk chokolade, nøddebund lavet på peanuts og peanutbutter. Vi har også pyntet den med små stykker af Snickers chokolade – bare lige for at slå fast, at det altså er en Snickers is.

Snickers islagkage

Hvor lang tid før kan jeg lave den?
Den kan holde sig i fryseren i 1-2 måneder. Du kan derfor sagtens lave den i rigtig god tid, men vi anbefaler, at du laver den max 1-2 uger før. Så er den altså bedst. Sørg også for, at islagkagen ikke kommer til at stå op af nogle stærkt lugtende madvarer, da den godt kan tage smag fra det så.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar