Spaghetti bolognese

spaghetti bolognese
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den italienske pastaret, Spaghetti Bolognese. De fleste danskere vil egentlig nok bare kalde den for pasta med kødsovs, men uanset navn, så er det en hverdagsfavorit. Det er nem aftensmad, som også kan gøres ganske sund. Man kan eksempelvis tilsætte en masse skjulte grøntsager til sovsen.

Ingrediensliste

  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g. hakket oksekød
  • 70 g. tomatpure
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. chiliflager
  • 0,5 stk. oksebouillonterning
  • 0,5 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 2 dl. vand
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 50 g. parmesan
  • 400 g. spaghetti

Fremgangsmåde

1. Løg og hvidløg hakkes fint, og steges i lidt olie.
2. Hakket oksekød tilsættes.
3. Når kødet er brunet tilsættes alle krydderier, salt, peber, tomatpure og hakkede tomater.
4. Tilsæt nu boullion opløst i kogende vand.
5. Lad saucen simre, imens vandet til pastaen bringes i kog.
6. Når vandet koger tilsættes olie, salt og pasta.
7. Server retten med frisk revet parmasan og frisk basilikum.

Bedøm denne ret

Opskrift på spaghetti bolognese

Nem opskrift på spaghetti bolognese. Så er vi tilbage ved de italienske retter og en italiensk klassiker. Lady og Vagabondens ret, nemlig Spaghetti Bolognese. Det er en af de mest simple italienske pastaretter, som bare smager godt hver gang.

Vi elsker pasta bolognese eller bare pastaretter generelt, da det er nem aftensmad og kræver blot få ingredienser. Vi havde faktisk sådan en periode, hvor vi altid lavede pasta med kødsovs, når vi havde ondt i knolden efter en festlig nat. Serveret med hvidløgsbrød og en kold cola, så er det altså det perfekte tømmermændsmad. Så af en eller anden grund, så er bolognese blevet sådan en søndagsret for os. Ikke fordi, at der er noget galt i det.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavede hotdogs

spaghetti bolognese

Spaghetti med kødsauce

Sådan en omgang spaghetti med kødsauce eller kødsovs skal man på ingen måde undervurdere. Det er én af vores go-to retter, hvis det bare skal være nemt, billigt og lækkert. Husk også, at jo længere tid den får lov til at simre, jo bedre bliver den. Så får saucen nemlig god tid til at udvikle smag og samtidig også tykne.

Du kan servere din kødsauce til almindelig spaghetti, fettucine eller skruer. Vi er nok mest fan af at servere den med fettucine. Det smager bare skønt!

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Igen kunne jeres billeder og opskrift ikke godt stemme overens. På billedet har i brugt frisk pasta og ikke spaghetti, det er virkelig forvirrende, da man jo regner med det kommer til at se ud som jeres billeder.

    1. Hej Michelle,

      Vi har ikke brugt frisk pasta 🙂 Det er igen tørret pasta, som tager lige så lang tid at koge som alm. spaghetti. Du køber blot frisk pasta, hvis du hellere vil have det.

      Kh

Skriv en kommentar