Toblerone islagkage

Toblerone islagkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet Toblerone islagkage. Hjemmelavet islagkage med den kendte chokolade og en saftig nøddebund.

Ingrediensliste

  • Nøddebund

  • 3 stk. æggehvide
  • 150 g. flormelis
  • 150 g. mandler
  • Is

  • 4 stk. æggeblomme
  • 75 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • 2 spsk. bagekakao
  • 100 g. Toblerone
  • Topping

  • 100 g. Toblerone

Fremgangsmåde

Nøddebund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør.
  3. Pisk æggehvider stive med en elpisker. Tilsæt flormelis og pisk det godt indtil du har en fast og glat marengs.
  4. Hak nødder fint. Dette gøres nemt i en foodprocessor, minihakker eller blender.
  5. Vend nødderne godt rundt i din marengs (et tip er at bruge en dejskraber).
  6. Fordel dejen i formen. Fordel den godt ud. Bank den let mod bordpladen, så sikrer du dig, at den er fordelt godt ud.
  7. Bag bunden i din forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter.
  8. Tag herefter bunden ud og lad den afkøle helt.
  9. Når den er kølet af, så kan du presse den en smule ned, hvis den er hævet meget op.

Is

  1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter.
  2. Hak Toblerone groft.
  3. Pisk fløde sammen med bagekakao til en blød flødeskum, der danner bløde toppe.
  4. Vend flødeskum sammen med æggeblandingen. Dette gøres nemt med en dejskraber.
  5. Vend herefter Toblerone i.
  6. Fordel isen ovenpå din nøddebund. Bank let formen ned mod bordet, så isen er jævnt fordelt.
  7. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer (gerne natten over).
  8. Inden servering løsnes formen. Dette gøres nemt ved at tage en tynd kniv. Skær forsigtigt rundt langs isen, indtil du kan åbne formen. Du kan evt. skylle kniven under varmt vandt efterfølgende. Tør kniven af og glat kanterne ud på isen.
  9. Tag gerne isen ud 15-20 minutter før servering.
  10. Pynt med Toblerone på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på Toblerone islagkage

Vi blev nødt til at prøve kræfter med en Toblerone islagkage, da vi simpelthen elsker den trekantede chokolade så meget. Og skal vi være ærlige, så har vi altså spist vores mængde af Daim islagkage, så vi tænkte, at vi ville prøve noget nyt. Derfor blev det til denne lækre Toblerone is, som vi har lavet på en saftig nøddebund.

Server den lækre islagkage som dessert, hvis du skal have gæster eller familie på besøg. Den egner sig også perfekt som en lækker fødselsdagskage eller som dessert til større selskaber. Det gode ved islagkager er nemlig, at de jo helst skal laves mindst dagen før, så de kan få lov til at sætte sig. Det gør også, at de kan laves i god tid, så du ikke skal stresse over desserten på selve dagen.

LÆS OGSÅ: Brownie

Toblerone islagkage

Hjemmelavet is med Toblerone

Den lækre Toblerone chokolade er en lys mælkechokolade med små stykker af nougat i. Den kendte trekantede form er også kendetegnet ved den gode chokolade.

Du kan dog også sagtens lave isen med andet chokolade end Toblerone. Opskriften fungerer også ganske udemærket med helt almindelig mælkechokolade. Måske du skal prøve kræfter med en Marabou chokolade, hvis det er din yndlings. Uanset hvad, så må du altså bare prøve den her chokoladeislagkage.

Toblerone islagkage Toblerone islagkage

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Kan jeg lave bunden dagen før, og lade den står på køkkenbordet, eller vil i sætte den i fryseren natten over, selvom man først tilføjer isen dagen efter?

  2. Hvad hvis man gerne vil bruge en rigtig vaniljestang i stedet for vaniljesukker? Er det så bare 2 teskefulde sukker og så indholdet fra vaniljestangen?

Skriv en kommentar