Todelt chokoladekage med chokoladetrøffel

Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

4 timer og 30 minutter

Samlet tid

4 timer og 50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en nem chokoladekage med chokoladetrøffel på toppen. Chokoladetrøffel kender du måske fra chokoladetrøfler. Det er de der små kugler, som smelter på tungen. Forestil dig så det oven på en chokoladekage – behøver vi at sige mere?

Ingrediensliste

  • Chokoladekage

  • 3 spsk. bagekakao
  • 130 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1,25 dl. mælk
  • 50 g. smør
  • 135 g. hvedemel
  • Chokoladetrøffel

  • 400 g. mørk chokolade
  • 4 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Sukker, vaniljesukker, æg og bagepulver piskes sammen med en elpisker.
  2. Herefter tilsættes mælk, kakao, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
  3. Dejen hældes over i en form beklædt med bagepapir (cirka 18×30 cm eller Ø24 cm springform).
  4. Kagen bages i en forvarmet ovn ved 180 grader alm. ovn (over- og undervarme) i cirka 15-20 min. Begynd at holde øje med den efter 13-14 minutter. Ikke alle ovne varmer ens. Du skal kunne stikke en kødnål, grillspyd eller andet tyndt ned i kagen uden, at der kommer ubagt dej med op.
  5. Kagen tages ud og nedkøles, hvis den er hævet for meget, så presses den lige lidt flad.
  6. Fløde hældes i en tykbundet gryde. Varm fløden op til lige under kogepunktet ved medium varme. Imens hakkes chokolade groft.
  7. Fjern gryden fra blusset og tilsæt hakket chokolade og rør det sammen, indtil du får en ensartet massse.
  8. Lad det afkøle en smule inden det fordeles over chokoladekagen.  Kagen sættes på køl i minimum 4 timer, men gerne natten over.
  9. Inden servering sigtes med kakaopulver på toppen og skæres i passende stykker.
Bedøm denne ret

Opskrift på todelt chokoladekage med chokoladetrøffel

Todelt chokoladekage med chokoladetrøffel på toppen. Det må egentlig siges at være en lidt anden fortolkning af en klassisk chokoladekage med chokolademousse eller den franske klassiker, Gateau Marcel.

Den her er super nem at lave og er den perfekte dessert til en rigtig chokoladeelsker. Den er også ideel, hvis du skal lave mad til mange, da den kan laves i en stor bradepande. Server den på en desserttallerken sammen med en kugle is og eventuelt lidt frisk frugt eller friske bær, så har du hurtigt en imponerende dessert, som vil imponere.

LÆS OGSÅ: Fransk chokoladekage

Todelt chokoladekage med chokoladetrøffel

Kan jeg bruge hvilken som helst chokolade?

Nej det kan du ikke. For at den øverste del skal blive fast og sætte sig ordentligt, så er det vigtigt at bruge noget ordentligt chokolade. Det fungerer bedst med en mørk chokolade, som har et kakaoindhold på mellem 60-70%. Undgå også at bruge chokoladeknapper, da de er sammensat på en anderledes måde end blokchokolade. Vi plejer at bruge den billige mørke chokolade fra Netto og den fungerer super.

Todelt chokoladekage med chokoladetrøffel

Kan jeg bruge Cremefine eller Amo fløde?
Det er også vigtigt, at du bruger rigtig piskefløde til opskriften. Det dur derfor ikke med Cremefine eller Amo, som er til “piskning”. For at den skal sætte sig, så er man nødt til at bruge rigtig piskefløde.

Når fløden varmes, så skal den heller ikke op at koge. Den skal blot varmes, så den er varm nok til at smelte sammen med chokoladen, så du får en ensartet masse. Hvis din chokolade ikke vil smelte, så kan du blot sætte gryden tilbage på blusset, indtil du får en ensartet masse.

Todelt chokoladekage med chokoladetrøffel

Kan kagen fryses?
Ja, kagen kan sagtens fryses ned. Faktisk bliver kagen bedre af det. Vi laver den sommetider og fryser den ned. Så tager vi den op og skærer mens den er halvfrossen. Så får den et flot og skarpt snit, og så er der altså bare nem og lækker dessert til gæsterne.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Har forsøgt mig to gange nu, men chokoladen skiller hver gang. Er det muligt at man kan gøre det i mikroovnen i stedet?

    1. Hej Julie
      Den kan ikke gå galt 😉 Det kan måske være fordi du ikke har varmet den længe nok og rørt godt i den, så chokoladen ikke er smeltet ordentligt og derfor ligner at det er skilt. Det tager cirka 5-10 minutter at røre den til en helt ensartet masse før den er helt smeltet 😉
      Prøv igen – og rør godt rundt i langtid. Så smelter alt chokoladen og den skiller ikke. Tredje gang er lykkens gang!

  2. Hej Mummum.
    Hvad hedder den chokolade fra netto som i bruger i chokoladetrøfflen ?
    Mvh en stor fan Winnie

  3. Hvad er holdbarheden ca. på køl? (Altså ikke fryser) Og hvis på frys, hvor længe før skal den op før man kan servere den?

  4. Når nu der ikke kom et konstruktivt svar fra mummum omkring at ganachen skiller, så jeg kan komme med et fif: det kan stavblendes fint og sammenhængende igen. Min skilte også håbløst. Så jo, det kan godt gå galt 🙂

Skriv en kommentar