Todelt chokolademousse med mørk og hvid chokolade
Forberedelsestid
30 minutterTilberedelsestid
3 timerSamlet tid
3 timer og 30 minutterBeskrivelse
Nem og lækker opskrift på todelt chokolademousse med både hvid og mørk chokolade. En nem dessert lavet i portionsglas, som du kan servere til fest og nytår.
Ingrediensliste
-
Mørk chokolademousse
- 2,5 dl. piskefløde
- 3 stk. pasteuriseret æggeblomme
- 2 spsk. sukker
- 0,5 tsk. vaniljesukker
- 100 g. mørk chokolade
-
Hvid chokolademousse
- 2,5 dl. piskefløde
- 3 stk. pasteuriseret æggeblomme
- 2 spsk. sukker
- 0,5 tsk. vaniljesukker
- 150 g. hvid chokolade
Fremgangsmåde
Mørk chokolademousse
- Pisk fløde i en skål til en blød flødeskum.
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker helt hvidt i en anden skål. Det tager cirka 5-7 minutter.
- Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
- Pisk ved lav hastighed den smeltede chokolade i æggemassen. Vend derefter forsigtigt fløden i lidt efter lidt.
- Fordel massen i glas (du kan evt. putte det hele op i en sprøjtepose og sprøjte det ud) og stil dem på køl i 1 time.
Hvid chokolademousse
- Pisk fløde i en skål til en blød flødeskum.
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker helt hvidt i en anden skål. Det tager cirka 5-7 minutter.
- Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
- Pisk ved lav hastighed den smeltede chokolade i æggemassen. Vend derefter forsigtigt fløden i lidt efter lidt.
- Fordel massen i glas og stil dem på køl i mindst 2 timer, men gerne natten over.
- Inden servering pyntes de med lidt friske bær, hakket chokolade eller hvad du ellers har lyst til. De kan også sagtens serveres som de er.
Opskrift på todelt chokolademousse med mørk og hvid chokolade
En super nem og lækker opskrift på en todelt chokolademousse med mørk og hvid chokolade i glas. Det er en virkelig fin dessert, som er anrettet i portionsglas, så den er nem at servere. Vi pyntede med lidt friske bær på toppen, men du kan også pynte med lidt hakket chokolade, frisk mynte eller citronmelisse.
Du kan servere denne fine dessert i glas til nytår, fest eller hvis der blot skal forkæles lidt ekstra i hverdagen. Hvis de skal bruges til nytår, så kan du finde noget spiseligt guldstøv, som du kan drysse på bærrene. Men de er også super fine, som de er. Pynt med bær, lidt frisk passionsfrugt, revet appelsinskral eller noget helt andet. Vi kan i hvert fald anbefale én eller anden form for syrlighed, da det lige giver det sidste til desserten og komplimenterer den søde mousse rigtig godt.
LÆS OGSÅ: Hvid chokolademousse med appelsin
Chokolademousse af både hvid og mørk chokolade
Kombinationen af både mørk og hvid chokolademousse smager virkelig skønt. Den hvide mousse er mere sød end den mørke, så derfor komplimenterer de hinanden rigtig godt. Lidt friske bær, som giver lidt syrlighed, er lige prikken over i’et i denne dessert.
Hvor lang tid før kan jeg lave den?
Du kan sagtens lave desserten 2 dage før den skal bruges. Vi anbefaler dog, at du blot laver den dagen før, fordi så kan den holde sig lidt længere tid i den anden ende, hvis du nu skulle have rester.
Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.
Kommentarer
Hvorfor kan man ikke printe jeres gode opskrifter
Hej,
Det kan man også. Der er en print knap 🙂
Kh