Vegetar kyllingeburger Vegetar kyllingeburger Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 3 timer Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 3 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en vegetar kyllingeburger med vegansk chilidressing, avocado, salsa og de lækreste vegetariske kyllingebøffer fra The Vegetarian Butcher. Ingrediensliste Burgerboller 2 dl. vand 30 g. gær 1 tsk. salt 1 spsk. sukker 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 400 g. hvedemel Vegansk chilimayo 60 g. kikærtevand 0,5 tsk. hvidvinseddike 200 g. raps- eller solsikkeolie 0,5 tsk. salt 1 tsk. paprika 2 tsk. chilisauce 1 tsk. flormelis 1 tsk. løgpulver Fyld 4 stk. vegetarbøf 1 stk. tomat 1 stk. avocado 20 g. krølsalat 3 spsk. salsa Fremgangsmåde Burgerboller Opløs gær i lunkent vand. Salt, sukker og olie blandes i. Mel tilsættes og dejen æltes til den er smidig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes den med det samme. Vej dejen af til boller af 110 g. Tril dem runde og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Tag lidt mel på hænderne og tryk dem helt flade (så får du burgerboller, som ikke bliver alt for høje). Bollerne hæver et lunt sted i 1,5 time tildækket med et viskestykke. Tænd ovnen på 200 grader over/under varme. Til sidst pensles bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg, så de ikke falder sammen. Drys evt. med sesamfrø på toppen. Bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter. Hold øje med dem efter 8 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Tag bollerne ud og lad dem køle af. Vegansk chilimayo Hæld kikærtevand op i et højt glas (det glas der ofte hører med til en stavblender). Tilsæt hvidvinseddike. Sæt din stavblender ned i glasset, så den rører bunden. Tænd og blend imens du holder blenderen ned mod bunden. Begynd herefter at bevæge stavblenderen op og ned. Tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen. Gør det gerne over flere omgange, så du holder et par pauser ind i mellem, hvor du blot blender. Nu skulle den gerne begynde at blive tykkere. Det tager ca. 2-3 minutter. Til sidst tilsættes flormelis, løgpulver, paprika og chilisauce. Smag til med salt og peber. Sæt din chilimayo på køl indtil brug. Fyld En pande varmes op med olie. Steg Chickened Out Burgers på panden i ca. 4 minutter på hver side, så de får noget farve. Krydr med salt og peber. Tag dem af panden og placer på en tallerken. Skyl salat og skær tomater og avocado i skiver. Server dine burgere smurt med chilimayo, efterfulgt af salat, Chickened Out Burgers, mere chilimayo, salsa, tomat og avocado.. Top til sidst af med overbollen. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med The Vegetarian Butcher Opskrift på vegetar kyllingeburger Her får du opskriften på den (hold nu fast!) absolut lækreste og bedste vegetar kyllingeburger vi nogensinde har smagt. Lavet med hjemmebagte burgerboller, en vegansk chilidressing, avocado, salsa og “Chickened Out Burger” fra The Vegetarian Butcher. Resultatet er en snasket og helt perfekt kyllingeburger, som man ikke skulle tro var lavet uden kød. Den ville kunne overbevise selv den største kødelsker om, at der findes de lækreste alternativer til kød. Vi er meget begejstrede for disse vegetariske “kyllingebøffer”, som fungerer upåklageligt i den her snaskede burger. De skal blot steges på panden i lidt olie og krydres med lidt salt og peber. Vi har også planer om at lave en vegetarisk Crispy Chicken burger med samme produkt! Det er faktisk en sjældenhed, at vi finder et vegetarisk produkt, som kommer så tæt på den ægte vare som dette. “Kyllinge”-bøfferne har en virkelig god konsistens og når de steges på panden, så får de også en fin stegeskorpe. Vi valgte at holde krydderierne til salt og peber på selve bøfferne, da vi synes de har en god smag i sig selv, så det var ikke nødvendigt at skulle give dem en masse ekstra smag. Det er uden tvivl ét af de bedste alternativer til “bøffer” vi har smagt! LÆS OGSÅ: Vegetarisk chiligryde En mere vegetarisk hverdag Det behøves slet ikke at være svært at få en mere vegetarisk hverdag. Personligt forsøger vi selv at skære ned for kødforbruget. Vi har mindst 1-2 dage om ugen, hvor vi ikke spiser kød. Vi kan godt lide tanken om en mere kødfri hverdag og så sparer vi også penge på budgettet. Og selvom mange tror, at det er besværligt og kedeligt at spise mere vegetarisk, så behøves det slet ikke at være det! Det er de her lækre kyllingeburger et glimrende eksempel på. Man kan lave de lækreste retter, hvor man på ingen måde behøver at gå på kompromis med smag. LÆS OGSÅ: Vegetarlasagne Hvad kan jeg servere som tilbehør? Selve burgeren er i sig selv super lækker og mættende, så i de fleste tilfælde er der slet ikke brug for tilbehør. Hvis du alligevel tænker, at du vil gå all-in og lave en rigtig lækker burgermenu, så kan vi anbefale disse hjemmelavede pommes frites. Burger og fritter hører jo bare sammen! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Tina, Man kan vidst desværre ikke få produkterne mere. Det er en gammel opskrift. Men man kan i de fleste supermarkeder få noget lignende 🙂 Kh Svar