Gulerodskage med fuldkornsmel

Hørfrø/chiafrø kiks (meget nemme!)

201704041621401539_sbig

Vi er slet ikke sundhedsfanatiske og vi elsker at spise usunde ting såvel som sunde ting. Derfor fryder vi os, når vi endelig finder noget, som virkelig bare smager GODT. Når man ser sunde opskrifter på kiks osv, så forventer man altså, at de er en lille smule sprøde – hvilket de altså ikke altid er! Kiks er desværre en værre sukkerbombe og det er sgu nok også derfor, at de er så sprøde 😉

Så derfor blev vi altså super begejstret, da vi idag lavede disse hørfrø/chiafrø kiks/knækbrød, call them whatever you want 😉 *jubeldans*. De er vel en krydsning mellem et knækbrød og en kiks. De er i hvert fald SUPER sprøde og knaser dejligt, når man tager en bid – ligesom en kiks skal være! De består af bare 3 ingredienser – JA du læste rigtigt! Så du får opskriften lige her..

Opskrift:
2 dl. hørfrø
3 spsk. chiafrø
3 dl. vand

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
2.Hørfrø, chiafrø og vand blandes i en skål. Lad det trække i cirka 10-15 min indtil massen bliver en tyk grød.
3. En bageplade beklædes med bagepapir. Herefter spredes massen ud. Den skal spredes ud i et tyndt lag, men dog ikke så tyndt, at der efterlades “huller”. Drys evt. med lidt salt.
4. Når hele massen er smurt ud bages den i 40 min.
5. Når de 40 min er gået, så tages bagepladen ud af ovnen, hvorefter der placeres et stykke bagepapir ovenpå for at vende kiksene. Super vigtig ting for at få dem så sprøde som muligt.
6. Bages cirka 30-40 min. mere.
7. Tages ud af ovnen og afkøles. Når de er kolde, så knækkes de ud i mindre stykker.
8. Spises eventuelt med peanutbutter, nutella, hytteost, humus – ja mulighederne er uendelige!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodskage med fuldkornsmel