Marengslagkage med mascarponecreme og bærkompot

Koldhævede grahamsboller (lette)

img_5479

Nemme morgenboller til morgenbordet med grahamsmel. Dejen laves aftenen inden og sættes i køleskabet natten over.

Opskrift: (10 stk)
5 dl. koldt vand
15 g. gær
1 tsk. salt
1 spsk. honning
2 spsk. olivenolie
2,5 dl. hvedemel
2,5 dl. grahamsmel
50 g. solsikkekerner

Fremgangsmåde:

  1. Gær opløses i vandet.
  2. Herefter tilsættes honning, salt og olivenolie.
  3. Solsikkekerner tilsættes og herefter tilsættes begge typer mel.
  4. Dejen skal være våd, men ikke flydende. (Tip: Hvis en grydeske kan stå oprejst i dejen uden at falde ned, så er dejen fin)
  5. Sættes til hævning i køleskabet natten over.
  6. Morgenen efter sættes dejen på en bageplade beklædt med bagepapir med to skeer.
  7. Bages ved 200 grader varmluft i 18-20 min.
   

6 kommentarer

  • Pia Lindemose

    Det er en god opskrift, måske lidt mere mel end beskrevet. 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne Schjern

    Jeg har prøvet disse boller for første gang idag og de var mega gode og dejen hævede så fint. Jeg skulle bruge lidt mere mel end hvad opskriften sagde for at testen var i orden 😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanya

    De her boller hæver ikke 🙁 er der fejl i mængden af gær? Har lavet dem nu 3 gange og hver gang bliver det til fladbrød

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Tanya

      Lader du dem koldthæve natten over??

      Min svigermor laver dem stort set hver weekend og de hæver altid fint 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Og laver du testen med om en grydeske kan stå oprejst i dejen, inden den sættes på køl?

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marengslagkage med mascarponecreme og bærkompot