Kanelstjerne

Mexicansk inspireret pirogger

201704191120014756_sbig

Opskrift (10 stk):

Pirogger:
25 g gær
dl lunkent vand
1 dl skyr, cremefraiche, ymer eller græsk yoghurt
1 spsk akaciehonning (Jakobsens)
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
200 g durummel (eksempelvis fra Finax)
100 g hvid hvedemel (eksempelvis fra Finax)
150 g grahamsmel (eksempelvis fra Finax)
1 stk æg til pensling

Fyld:

1 spsk olie
1 stk løg
2 fed hvidløg
300 g hakket oksekød
150 g brune kidneybønner
3 stk gulerødder
3 stk jordskokker
1 stk rød peberfrugt
1/2 tsk paprika
1/2 tsk karry
1/2 tsk spidskommen
1 tsk chilisauce
1/2 tsk salt og peber
1 ds tomatpure

 

Fremgangsmåde:
1. Først laves fyldet. Alle grøntsager hakkes i meget fine små tern.
2. En gryde opvarmes med olie, hvorefter løg og hvidløg svitses.
3. Gulerødder, jordskokker og rødpeber blandes i og sivtses yderligere ved svag varme.
4. Herefter tilsættes oksekød. Når kødet er færdigstegt tilsættes alle krydderierne og tomatpure.
5. Lad fyldet køle helt af.
6. Nu skal dejen laves.
7. Gæren røres ud i vandet, og herefter tilsættes skyr/creme fraiche eller andet syrligt mælkeprodukt.
8. Honning, olie og salt røres i.
9. Mel tilsættes lidt efter lidt, til at dejen bliver smidig og slipper skålen.
10. Når dejen er tilpas smidig deles klumpen i 8-10 lige store boller.
11. Hver bolle rulles ud i en cirkel på cirka 12-15 cm. i diameter. Hele vejen rundt i kanten pensles med et sammenpisket æg.
12. 1-2 spsk fyld lægges i midten af cirklen og den ene halvdel bøjes over. Herefter trykkes der med en gaffel hele vejen rundt i kanten og så piroggen ikke går op.
13. Piroggerne lægges over på en bageplade, hvorefter de hæver i 30 minutter. Når de er færdige med at hæve pensles de med æg.
14. Bages i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i cirka 15 minutter.

   

1 kommentar

  • Sanne

    Hvordan er fremgangsmåden på disse pirogger? De ser virkelig gode ud og ønsker at prøve at lave dem 😁
    Tak for super inspiration i køkkenet

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelstjerne