Mexicansk inspireret pirogger

Verdens bedste burgerboller

image1-1-1

image1-3

image3

 

Opskrift (10 store):

50 g gær
2 dl mælk
6 dl lunkent vand
1 tsk honning
2 tsk salt
2 tsk sukker
1 dl smagsneutral olie (raps- eller solsikkeolie)
1000 g hvedemel

 

Fremgangsmåde:

  1. Gær, mælk og vand blandes.
  2. Salt, sukker, honning og olie blandes i.
  3. Mel tilsættes og dejen æltes til den er smidig (og ikke for tør).
  4. Dejen deles i 10 lige store stykker og formes til boller.
  5. Bollerne hæver i 1,5 time.
  6. Til sidst pensles bollerne FORSIGTIGT med æg, så de ikke falder sammen.
  7. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.

    OBS: Ja, de hæver kun én gang, så får du bløde og luftige burgerboller 😉

   

2 kommentarer

  • Anja

    den der fried chicken mix hvor køber man den den ser mega lækker ud

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Anja

      Vi har købt det i en asiatisk specialforretning. Nogle gange kan man også være heldig at finde det i Føtex eller Bilka 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mexicansk inspireret pirogger