Bagt pasta med laks og spinat

Bagt kylling og ris (NEM)

25383225_10214365364869623_1475649581_oVi kender vel alle de dage, hvor vi skal løbe ekstra stærkt for at nå det hele og de dage kan aftensmaden være en nærmere umulig opgave at få til at passe ind – men her kommer denne NEMME og lækre ret med kylling og ris. Den laves i et enkelt fad, som passer sig selv i ovnen. Det vil sige minimal opvask og oprydning, hvilket også må siges at være win-win! Desuden er det en vanvittig billig ret, som heller ikke kræver det helt store lager af alverdens krydderier. Den kan faktisk laves med lige præcis det du har i køleskabet eller skabene.

Opskrift (OBS: 2 personer):
2-3 fed hvidløg (kommer an på hvor meget hvidløg man er til)
1 stk. løg (rødløg eller alm. hvide løg – du tager det du har 😉 )
2 spsk. olie/smør (rapsolie, solsikkeolie eller olivenolie – hvad end du har)
250 ml. vand
1 stk. hønsebouillionterning
2 stk. kyllingefilet
135 g. brune ris (eller alm. hvide ris, men brune ris var lige det vi havde i skabet)
1 dl. madlavningsfløde

Evt. revet parmesanost
Krydderier til at krydre kylling

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Start med at hakke løg i fine tern. Pres hvidløg i en hvidløgspres eller hak den meget fint.
2. Find et lille ovnfast fad. Hæld 2 spsk. olie, hakket løg og hvidløg i. Rør det hele godt rundt med en ske eller gaffel.
3. Bag denne blanding i ovnen i 10 min.
4. Imens at løg-hvidløgsblandingen bager i ovnen, så gør du de resterende ting klar. Kog 250 ml. vand i en elkedel eller i en lille gryde. Bland kogende vand med din hønsebouillionterning og rør rundt og sæt til side.
5. Vej ris af. Fjern sener osv. fra kyllingefilet. Krydr din kylling med lige præcis de krydderier du ønsker. Vi lavede en blanding af paprika, hvidløgspulver, timian, salt og peber og lidt olie og vendte kyllingen i dette.
6. Når de 10 min. er gået, så tager du fadet ud af ovnen.
7. Tilsæt nu ris og kyllingebouillion med vand og rør det hele godt rundt med en gaffel eller ske.
8. Placer til sidst dine kyllingefileter oven i fadet. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det ind i ovnen i 30 min.
9. Når de 30 min. er gået, så tages fadet ud af ovnen. Sølvpapir fjernes. Tilsæt 1 dl. fløde og rør det hele godt rundt. Tilsæt evt. også lidt revet parmesanost.
10. Sæt fadet ind i ovnen igen i 15 min.
11. Tag fadet ud og lad det stå og trække i 5 min. Server evt. med revet parmesanost, limebåde og lidt friskhakket persille. Ville også være lækkert at servere en frisk bønnesalat til.

   

18 kommentarer

  • Michelle

    Hej. For at gøre denne opskrift mere kalorielet, tror i så man kunne bruge blomkål istedet for ris?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej michelle

      Det er en super god idé, men vi har desværre ikke prøvet det 🙁
      Vi skal nok give besked,hvis vi får prøvet det en dag eller hvis du prøver det, så må du også gerne give feedback 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette Toft Møller

    Kære mummum, sikke en lækker ret.
    Jeg havde taget kyllinge inderfileter ud af fryseren Idag og tænkte på at lave kylling i karry. Menn, så fandt jeg ved et tilfælde denne ret, og det var en kæmpe succes.👏
    Jeg krydrede med karry og det sidste kvarter tilsatte jeg friske annanastern sammen med parmesan og madfløde, det var virkelig lækkert.
    Der blev en rest tilovers, det bliver lige puttet i et par pitabrød, med noget salat og karrydressing i morgen, nemt lækkert og uhm, så tusind tak for inspirationen. Der var noget risotto over retten👍Venlig hilsen Jette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Jette

      Tusinde tak for din besked! Det lyder bare rigtig lækkert!
      Og god ide med karry og ananastern – det var bare en rigtig god idé.
      Dejligt at høre, at du har haft så stor succes med retten!

      De bedste hilsner,
      Mathilde og Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Hej! Min ovn har ikke varmluft, tror I det er muligt at lave denne ret på 220 grader almindelig ovn? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabina

    Hejsa.
    Er ved at lave denne ret, men kom nu pludselig i tvivl. Jeg laver den til 4 personer (4 kyllinger). Skal jeg fordoble det hele så?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine

    Tiden i ovnen i pkt 8-9-10 er lidt forvirrende. Først 30 min, efter 25 min tages det ud og så ind i 15 min?
    Lyder ellers lækkert:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hejsa Sine

      Der var sneget sig en fejl ind. Det er rettet nu 🙂 Det var ikke meningen der skulle stå to forskellige tider 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

    Hej. Glæder mig til at prøve det, men er i tvivl om jeg skal bruge 250, 325 ml eller 575 ml vand?😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej kira

      Ja, der er opstået lidt forvirring omkring opskriften, da vi har fået tilbagemeldinger om, at der var for meget vand i opskriften. Den er nu ændret og tilpasset, så den skulle gerne passe nu 🙂
      God weekend!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Nicolajsen

    Hej I to! Super lækre retter, I har på jeres side – jeg er kæmpe fan!
    Lige en kommentar til denne opskrift: tjek mål og tid igennem på den. Der er nogle uoverensstemmelser.
    Al held og lykke fremover 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Christine

      Tak fordi du gør os opmærksom på det. Vi får lige gået mængderne igennem igen 🙂
      God weekend 🙂
      Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj-Britt Sandholm

    Lavede denne skønne ret i sidste uge og det smagte så godt. Det er bestemt ikke sidste gang vi får den. 👍🏻 I dag vil jeg lave en af de andre pastaretter, her fra jeres blog. Tusinde Tak for skønne og inspirerende opskrifter🙏🏻✨
    Glædelig jul til jer🎄⭐️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hejsa Maj-Britt

      Hvor lyder det dejligt! Det er nemlig så dejligt en gang imellem med nogle nemme og lækre retter.
      Tak for de søde ord, du må også have en dejlig juL!

      Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line rosendal

    Spørger måske lidt dumt, men skal risene koges først?
    Har lige lavet retten og jeg kogte ikke risene først og de var hårde som sten😊🙈
    Smagen var mega go👏👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hejsa

      Risene skal ikke koges først nej. Hvor lang tid gav du retten? Og brugte du brune ris eller alm. hvide ris? Dækkede du retten til med sølvpapir?

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt pasta med laks og spinat