Danerolles croissanter med banan og chokolade

Todelt kage med chokoladetrøffel

image1

Opskrift (Springform Ø22):

1. lag:
3 spsk. kakao
130 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 stk. æg
2/3 tsk. bagepulver
1,25 dl. mælk
135 g. hvedemel
50 g. smeltet smør

2. lag:
150 g. mørk chokolade
2 dl piskefløde

Kakaopulver til drys

Fremgangsmåde:
1. Kagen: Sukker, vaniljesukker, æg og bagepulver piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes mælk, kakao, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i cirka 15 min.
5. Kagen tages ud og nedkøles, hvis den er hævet for meget, så presses den lige lidt flad.
6. En lille gryde varmes op, og fløden bringes i kog.
7. Når fløden koger tilsættes små stykker chokolade, og der røres til det er smeltet.
8. Gryden tages af blusset, og der røres til massen bliver lidt tykkere.
9. Når det er nedkølet lidt hældes det over chokoladekagen, og den sættes på køl (tildækket) i minimum 4 timer. Kagen kan sagtens stå til dagen efter.
10. Inden servering sigtes med kakaopulver på toppen, og skæres i passende stykker.

 

   

5 kommentarer

  • Emilie

    Hej. Hvor mange personer er opskriften til?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Emilie

      Det kommer an på hvor store du skærer stykkerne. Umiddelbart er der til 8-10 personer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Okay tak. Jeg tænker nemlig, at jeg vil lave den i 12 smågrunde forme, men så må jeg nok hellere lave opskriften lidt større. 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dina

    Har I brugt en rund form til denne kage og så skåret stykkerne ud i firkanter eller hvordan?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Dina,

      Ja, jeg brugte en rund form og endte med at skære den i små firkanter. Første gang jeg lavede den skar jeg den i trekanter (ligesom man rigtigt gør i en rund form). Så det varierer lidt, alt efter hvordan den skal anrettes 🙂

      Mvh
      Amanda og Mathilde

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danerolles croissanter med banan og chokolade