Chokolade bunde med chokocreme og bær

Bagt ris med kylling og svampe

img_3065

Det her er en virkelig lækker aftensmad, især hvis man gerne vil gøre det nemt for sig selv! Retten står og passer sig selv i ovnen, så nemmere bliver det jo næsten ikke! Risene får lidt konsistens som risotto, hvilket er meeega lækkert, hvis man ligesom jeg er stor fan af det.

Opskrift (4 personer)
450 g. fersk kyllingefilet
2 stk. løg
4 fed hvidløg
2 stk. hønsebouillionterning
500 ml. vand
270 g. ris
2 dl. madlavningsfløde

200 g. friske champignon
frisk persille
evt. parmesanost
salt/peber

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Start med at hakke løg i fine tern. Pres hvidløg i en hvidløgspres eller hak den meget fint.
2. Find et ovnfast fad. Hæld 2 spsk. olie, hakket løg og hvidløg i. Rør det hele godt rundt med en ske eller gaffel.
3. Bag denne blanding i ovnen i 10 min.
4. Imens at løg-hvidløgsblandingen bager i ovnen, så gør du de resterende ting klar. Kog 500 ml. vand i en elkedel eller i en lille gryde. Bland kogende vand med dine hønsebouillionterninger og rør rundt og sæt til side.
5. Vej ris af. Fjern sener osv. fra kyllingefilet. Krydr din kylling med lige præcis de krydderier du ønsker. Vi lavede en blanding af paprika, hvidløgspulver, timian, salt og peber og lidt olie og vendte kyllingen i dette.
6. Når de 10 min. er gået, så tager du fadet ud af ovnen.
7. Tilsæt nu ris og kyllingebouillion med vand og rør det hele godt rundt med en gaffel eller ske.
8. Placer til sidst dine kyllingefileter oven i fadet. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det ind i ovnen i 25 min.
9. Når de 25 min. er gået, så tages fadet ud af ovnen. Sølvpapir fjernes. Tilsæt 2 dl. fløde og rør det hele godt rundt. Tilsæt evt. også lidt revet parmesanost.
10.  Sæt fadet ind i ovnen igen i 10 min. – denne gang uden sølvpapir.
11. Imens fadet er inde 2. gang, så gøres champignon klar. Rens dine champignon og skær dem i både.
12. En pande varmes op med en klat smør. Sauter dine champignon her i, tilsæt salt og peber.
13. Når de 10 min. er gået, så tager du fadet ud af ovnen. Hæld dine stegte champignons over i fadet og rør rundt med en gaffel.
14. Drys evt. med lidt friskhakket persille og mere parmesanost.
15. Server med det samme.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade bunde med chokocreme og bær