Andebryst i ovn

Andebryst i ovn
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift og fremgangsmåde på andebryst i ovn. Du får et stykke saftigt and med sprødt skind, som er tilberedt i ovn.

Ingrediensliste

  • 2 stk. andebryst
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Rids andebryst med en skarp kniv i et diamantmønster.
  3. Krydr med salt/peber.
  4. Kom andebrysterne på en kold pande og tænd for høj varme.
  5. Lad dem stege her indtil fedtet begynder at smelte og det får en flot lysebrun og gylden farve. Vend herefter brystet om og lad det stege kort af på den anden side.
  6. Kom herefter andebrysterne over på en bradepande med bagepapir eller i et ovnfast fad.
  7. Steg dem videre i ovnen i ca. 10-15 minutter alt efter hvordan du ønsker, at de skal tilberedes.
  8. Hvis du vil have det rosa, så sigt efter en temperatur på 62-63 grader. Skal det være let rosa, så sigt efter 64-65 grader. Og skal det være helt gennemstegt, så skal det være mellem 70-72 grader. Vi bruger altid stegetermometer for at sikre, at kødet bliver som vi gerne vil have det.
  9. Når kødet har nået den ønskede kernetemperatur, så tag andebrysterne ud og lad dem hvile mindst 5 minutter, inden de skæres ud.
Bedøm denne ret

Opskrift på andebryst i ovnen

Andebryst i ovn er slet ikke svært at lave. Du får et stykke saftigt and med sprødt skind, som du kan nyde til aftensmad, julefrokost eller julemiddagen, hvis du ikke er så meget til andesteg. Et stykke andebryst er også fint, hvis man gerne vil have and, men ikke vil til at tilberede en hel andesteg. Det er nemlig slet ikke hverken svært eller tidskrævende at tilberede et andebryst.

Andebryst kan spises til aftensmad eller frokost. Det kan spises med tilbehør til, men det kan også bruges i en andeburger, i salater, i en wokret eller i en sandwich. Og når først du har lært hvordan man tilbereder det, så er det ingen sag at lave sådan et bryst.

LÆS OGSÅ: Sådan tilbereder du en flæskesteg

Andebryst i ovn

Stegt andebryst

Vi steger altid andebrystet af inden det kommer i ovnen. På den måde får man sprødt skind og du får et perfekt stykke tilberedt and, da man nemt kan holde øje med kernetemperaturen, når det tilberedes i ovnen. Vi vil altid anbefale at bruge et kødtermometer, når man tilbereder and og andet kød. På den måde er det nemmest at holde øje med, at kernetemperaturen bliver den rigtige og at det hverken får for meget eller for lidt.

Tilbehør til andebryst

Som vi også har nævnt, så kan man jo servere andebryst på så mange forskellige måder. En af de helt nemme er at servere det med nogle bagte kartofler, en sauce og en salat til. Det kunne være hasselback kartofler med en grønkålssalat og så en andesauce til. Ellers kan du også prøve at bruge andebrystet i en asiatisk wok som denne her. Eller i en cremet pastaret med et strejf af frisk chili. Det er nogle anderledes måder at bruge andebryst på.

Hvis du gerne vil have lidt inspiration til hvilke salater man kan servere til and, så er disse gode:

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar