Luksus citronmåne (fuldmåne)

Antal personer: 4
Springform Ø16 cm

 

 

 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smør og bland det med sukker. 
2. Rør æg i et af gangen. 
3. Hak marcipan i små stykker og tilsæt. 
4. Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i dejen og rør godt rundt. 
5. Riv skallen af citronen og tilsæt 2/3 af det revet skal i dejen. Gem den sidste 1/3 til cremen. Pres derefter saften ud af citronen og tilsæt det i dejen.
6. Beklæd en form med bagepapir (se billeder for hvordan du får en skarp kant) og hæld dejen deri. 
7. Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Hold øje med kagen og test løbende om den er færdig ved at stikke en gaffel deri og tjekke om der kommer dej med op. 
8. Kør nu mascarpone, cremefraiche, lidt citronskal, flormelis og vaniljesukker sammen til en creme. Stil den på køl. 
9. Smelt sukker på en pande. Tilsæt herefter hele mandler/hasselnødder og læg dem over på et bagepapir. Lad dem størkne. 
10. Hak mandlerne/hasselnødderne groft.
11. Lad kagen afkøle helt. Pynt så med creme og drys med nøddecrunch. 

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort