Bondebrød Bondebrød Opskrift til 12345678910 brød Opskrift til 1 brød Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 1 time og 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på hjemmelavet bondebrød. Et perfekt brød til de små, som mætter godt og som indeholder masser af fuldkorn. Ingrediensliste 25 g. gær 2 dl. naturel yoghurt 1,5 dl. vand 1 tsk. salt 1 tsk. sukker 1 æg 0,75 dl. raps- eller solsikkeolie 350 g. hvedemel 100 g. rugmel Pensling 1 æg Fremgangsmåde Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt naturel yoghurt, salt, sukker, æg og olie. Tilsæt hvedemel og rugmel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Dejen må gerne være lidt klistret. Ælt dejen godt, gerne i 5-10 minutter. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted med et stykke husholdningsfilm over skålen (med plads til at dejen kan hæve til dobbelt størrelse i skålen). Kom lidt mel på bordet. Tag dejen ud. Form et rundt brød og lad det efterhæve 30 minutter på en bageplade med bagepapir. Pensl brødet med sammenpisket æg og drys med rugmel. Skær nogle snit med en skarp kniv og bag det i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bondebrød Nem opskrift på et nemt og lækkert bondebrød lavet på hvedemel og rugmel. Det er et saftigt og groft brød, som er bagt uden kerner. Det er perfekt til morgenbordet, til madpakken eller til en lille baby, som lige er begyndt at få fast føde. Brødet er nemlig tilsat fuldkorn, da det er bagt med rugmel. Det er samtidig super børnevenligt, da der ingen kerner er i brødet. Du kan nyde brødet med et lag smør, marmelade, ost eller noget helt andet. Der er intet som sådan et nybagt brød! Samtidig er det slet ikke besværligt at bage sådan en franskbrød selv. LÆS OGSÅ: Gulerodsboller Franskbrød med rugmel Det er ét af de mest simple franskbrød, som man kan bage med rugmel. Du kan dog sagtens erstatte rugmel med grahamsmel eller en anden fuldkornsmel, hvis det er. Vi kan dog rigtig godt lide at bruge rugmel, da du stadig får et brød, som mætter godt og som stadig er dejlig blødt. Rugbrød uden kerner De fleste har nok set bondebrød i supermarkedet. Man kan også kalde det for et slags rugbrød uden kerner, da man har det grove fra rugbrødet, men har udeladt kernerne. Det er derfor, som sagt, et godt brød til de små, da det er nemt for dem at tygge og samtidig giver det maven noget at arbejde med. I hvert fald i forhold til hvis man blot serverede helt lyst brød. Det er i hvert fald et bondebrød, som vi varmt kan anbefale. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hejsa Nu har jeg 2 gange prøvet at bage dette bondebrød men hver gang, bliver det bare til en næsten flydende dej og jeg er nød til at komme mere mel i for at få det til at hænge sammen. Nu tænker jeg om der måske er sneget sig en fejl ind i mel mængden ? Svar
Nej helt Alm hvedemel .. dog er rugmelet øko men tænker .. 1 ,5 dl vand , 2 dl yoghurt og 0,75 dl olie og 1 æg, er meget væske i forhold til 300 g mel , 100 g rugmel 🤔 Altså 400 g mel i alt Det bliver er lækkert brød men må altså komme mere mel i for at få der til at blive til dej 😃 Svar
Hej igen Bendte, Vi har lige testet igen og vi har ikke problemer med en for våd dej. Rører du mon dejen sammen i hånden? Vi bruger nemlig røremaskine, hvor man kan ælte den godt. Vi har lige tilføjet lidt ekstra mel til opskriften, hvis der er andre, som oplever det samme som dig 🙂 Kh Svar
Nop bruger røremaskine og det bliver æltet de 5 minutter og endda længere, da jeg jo tænker at det skal slippe skålen. Jeg prøver for 3 gang og håber på et godt resultat. Tak for svar og god weekend 😎 Svar
Hej igen Bendte, Måske det kan være noget med den type af rugmel, som du bruger så? Som sagt, så testede vi den lige endnu en gang efter du skrev og havde ingen problemer med den 🙂 Kh Svar
Hej Bendte Jeg tror du ælter den for lidt, har lige lavet dejen i røremaskine. Jeg går udfra du har en rigtig røremaskine med dejkrog. Jeg har æltet den på trin 4 (har 6 trin) i 15 minutter indtil den slipper skålen i bunden, derudover bruger jeg hvede mel med højt protein 19%, mange hvedemele har et lavere protein %. Det er vigtigt med brød med rugmel at det bliver æltet godt da rugmel ikke indeholder gluten. Kh Svar
Hej Mummum Jeg oplever præcis samme udfordringer som Bendte, der er et eller andet helt off med mængderne eller også er der specifikke steps eller ingredienser ikke penslet ud i opskriften. Har fulgt anvisninger og æltet i røremaskine i 15 min, og får stadig en ekstremt flydende dej, som man på ingen måde kan forme til et brød. Svar