Grydestegt kylling Grydestegt kylling Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på grydestegt kylling. Server med kogte kartofler, brun sovs og hjemmelavet agurkesalat. Ægte mormormad! Ingrediensliste Grydestegt kylling 1 stk. hel kylling 40 g. smør salt/peber 5 stk. laurbærblade 0,25 bundt frisk persille 0,25 bundt frisk timian 1 stk. hønsebouillonterning Brun sovs 5 dl. fondvand 4 spsk. hvedemel 1 dl. vand 0,5 tsk. sovsekulør Agurkesalat 2 dl. eddike 100 g. sukker 1 stk. agurk salt/peber Andet 1 kg. kartoffel Fremgangsmåde Smelt smør i en stor gryde. Skyl kylling og dyb den tør med et køkkenrulle. Kom salt og peber. Brun kyllingen af på alle sider. Kom vand i gryden til det dækker kyllingen 3/4 og tilsæt laurbærblade, hønsebouillonterning, frisk persille og frisk timian. Lad kyllingen koge i 45-55 minutter. Halvvejs skal du vende kyllingen. I mellemtiden skrælles kartofler og koges i en gryde med vand og salt indtil de er møre. Skær agurken i tynde skiver. Læg dem i en skål med salt, peber og sukker. Lad det stå og trække i 10 minutter. Tilsæt derefter lagereddike og lad det stå og trække på køl. Når kyllingen er færdig skal sovsen laves. I en lille gryde kommes fondvand fra gryden med kyllingen. I en anden lille skål røres hvedemel og vand sammen til en jævning uden klumper. Tilsæt jævningen lidt ad gangen i fondvandet og rør godt rundt. Smag til med salt og peber. Skær kyllingen ud og server med kogte kartofler, agurkesalat og brun sovs. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på grydestegt kylling Lav en omgang gammeldags grydestegt kylling med kartofler, agurkesalat og brun sovs. Det er mormor-mad, når det bedst! Det er en super nem og simpel ret, som bare smager godt hver eneste gang. Så hvis du har en hel kylling, som du ikke ved hvordan du skal tilberede, så vil vi til enhver tid foreslå en grydestegt kylling. Eller en omgang høns i asparges. Sådan en hel kylling skal selvfølgelig serveres med kogte kartofler, en brun sauce og evt. hjemmelavet agurkesalat. I hvert fald, hvis man skal køre mormor-temaet helt ud. Det er skøn søndagsmad, som vi slet ikke har tal på hvor mange gange vi har fået i løbet af vores barndom. LÆS OGSÅ: Hjemmelavet farsbrød Gammeldags grydestegt kylling med persille Der er bare noget over de her klassiske, danske retter. De smager bare godt og så smager det for os også bare af barndom. Serverer du den her grydestegte kylling om sommeren, så server den også gerne med en omgang nyopgravede danske kartofler og et generøst drys frisk persille. Det er sådan nogle små ting, som gør, at retten lige bliver løftet til næste niveau. Kan I anbefale en salat dertil? Hvis vi skal anbefale en simpel og lækker salat, så må det være vores spidskålssalat med æbler og saltmandler. Den er simpel, kræver få ingredienser og ville passe perfekt til den grydestegte kylling. En salat behøves nemlig slet ikke at være kompliceret eller kræve mange ingredienser for at være god. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.