Helstegt oksemørbrad

Helstegt oksemørbrad
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en helstegt oksemørbrad i ovn. Du får desuden tips til temperatur, tilbehør, marinader og sauce til din oksemørbrad.

Ingrediensliste

  • 1 kg. oksemørbrad
  • salt/peber
  • 2 spsk. smør

Fremgangsmåde

  1. Fjern sener og bi-mørbrad fra mørbraden med en skarp kniv.
  2. Krydr mørbraden med salt og friskkværnet peber.
  3. Varm en pande op med smør.
  4. Læg mørbraden på panden og brun den godt af på alle sider, så den får en flot farve.
  5. Tag herefter mørbraden af. Læg den op i en bradepande eller ildfast fad.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Når ovnen er opvarmet, så sættes mørbraden ind.
  8. Her skal den have ca. 20-30 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Vi anbefaler kraftigt, at du bruger et stegetermometer.
  9. Din oksemørbrad skal have en kernetemperatur på ca. 57-58 (tjek der hvor den er tykkest).
  10. Tag oksemørbraden ud, når den når 56 grader.
  11. Tag den ud af ovnen. Løft den over på et skærebræt og lad den herefter hvile i 10 minutter. Den skal ikke dækkes til.
  12. Skær din mørbrad i skiver og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på helstegt oksemørbrad

En helstegt oksemørbrad er bare et lækkert stykke kød, som man aldrig går galt i byen med. Det er virkelig svært at gøre sådan et stykke kød dårligt. Derfor er det også en af vores foretrukne udskæringer, når vi skal have gæster, til nytår eller hvis det bare skal være lidt ekstra godt. Og det er heller ikke særlig svært at tilberede en oksemørbrad i ovn, så du får et perfekt stykke kød. Det vigtigste er blot, at du har et stegetermometer, så du kan holde øje med temperaturen undervejs. Så hvis du ikke har sådan et, så kan vi altså stærkt anbefale dig at ønske dig sådan et i julegave.

Sådan en helstegt oksemørbrad smager godt med en masse forskelligt tilbehør. Vi kan anbefale en omgang flødekartofler eller hasselback kartofler til. Desuden ville en rødvinssauce eller hjemmelavet bearnaisesauce dertil også være helt genialt. Skal der noget grønt til, så er en tomatsalat altid en sikker vinder. Og skal det være en luksuriøs tomatsalat, så er denne her med balsamicodressing og burrata i høj kurs.

LÆS OGSÅ: Beef Wellington

Helstegt oksemørbrad

Oksemørbrad i ovn

Vi tilbereder oksemørbraden i ovn. Først steges den af på en pande, så den lige får en flot farve og stegeskorpe. Herefter placeres den i et fad og så laves den færdig i ovnen. På den måde er det nemlig nemt at holde øje og styre temperaturen, hvis bare du bruger et stegetermometer.

Hvordan er det nu lige med temperaturen på en mørbrad? For at få en medium stegt oksemørbrad, så skal den have en kernetemperatur på 57-58 grader. Vi tager den gerne ud, når den er omkring 56 grader. Når den hviler, så stiger den nemlig ofte lige et par grader og så synes vi, at den bliver helt perfekt.

Marinade til oksemørbrad

I denne opskrift bruger vi blot salt og friskkværnet peber til at krydre mørbraden. Skal der lidt ekstra smag på, så kan vi anbefale en hjemmelavet marinade, som du vender mørbraden i. Ellers er det også altid lækkert med friske krydderurter i form af frisk timian eller rosmarin.

Kan jeg forberede noget på forhånd?
Ja, du kan sådan set godt stege den på forhånd og så blot lægge den i et fad. Så skal den blot i ovnen og have en kernetemperatur på 57-58 grader. Det er i hvert fald dejlig nemt, hvis man nu eksempelvis skal have gæster, så den blot skal sættes i ovnen. Så slipper man i hvert fald for at stå i stegeos osv., når man har besøg.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar