Hvid chokolademousse med passionsfrugt

hvid chokolademousse med passionsfrugt
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hvid chokolademousse med passionsfrugt lavet uden husblas. En helt fantastisk dessert lavet i glas.

Ingrediensliste

  • Hvid chokolademousse

  • 400 g. hvid chokolade
  • 5 dl. piskefløde
  • 6 stk. æggeblomme
  • 60 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Passionsfrugtscreme

  • 12 stk. passionsfrugt
  • 0,75 dl. vand
  • 1,5 spsk. sukker
  • 3 tsk. majsstivelse
  • 2 spsk. vand

Fremgangsmåde

Hvid chokolademousse

  1. Pisk fløde i en skål til en blød flødeskum.
  2. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker helt hvidt i en anden skål. Det tager cirka 5-7 minutter.
  3. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
  4. Pisk ved lav hastighed den smeltede chokolade i æggemassen. Vend derefter forsigtigt fløden i lidt efter lidt.
  5. Fordel massen i glas og stil dem på køl i mindst 3 timer. Kan med fordel laves dagen før.

Passionsfrugtscreme

  1. Halver passionsfrugter og skrab korn + saft ud i en skål.
  2. Si blandingen og brug evt. en ske til at presse så meget saft ud som muligt.
  3. Hæld passionsfrugtssaften i en lille gryde sammen med vand og sukker.
  4. Rør majsstivelse ud i 2 spsk. vand.
  5. Varm passionsfrugtssaften op ved middel varme.
  6. Tilsæt den udrørte majsstivelse og pisk det hele godt sammen.
  7. Lad massen koge op til den tykner.
  8. Pisk det godt sammen, så du ingen klumper har.
  9. Tag gryden af.
  10. Hæld din creme over i en skål og lad den køle helt af. Sæt den evt. på køl.
  11. Inden servering fordeles passionsfrugtscremen oven på din chokolademousse. Pynt evt. med lidt hakket hvid chokolade.
Bedøm denne ret

Opskrift på hvid chokolademousse med passionsfrugt

En super nem og lækker opskrift på hvid chokolademousse med passionsfrugt. Det her er virkelig en skøn og simpel dessert, som bliver anrettet i små portionsglas. Den består af hvid chokolademousse i bunden og på toppen har vi toppet med en creme af passionsfrugt. Det søde fra moussen og det syrlige fra passionsfrugten giver virkelig den bedste kontrast mellem syre og sødme, hvilket vi elsker i desserter. Det kan nemlig også blive for sødt til vores smag.

Vi får 10 små glas ud af en portion. Det passer perfekt til, hvis man blot skal have en lille dessert efter maden. De er også super fine at servere på et tapasbord eller større dessertbord.

LÆS OGSÅ: Hindbærmousse i glas

hvid chokolademousse med passionsfrugt

Hvid chokolademousse uden husblas

Den her hvide chokolademousse er lavet uden husblas. Så hvis du længe har ledt efter en opskrift uden det, så er du kommet til det rette sted. Den består primært af hvid chokolade, fløde, æg og sukker. Det giver en cremet og lækker mousse.

Kan jeg lave moussen med mørk eller lys chokolade? Man kan sagtens lave lys eller mørk chokolademousse. Det har vi en super opskrift på lige her. Man kan også lave en todelt mousse, hvor man har hvid chokolade i bunden og mørk chokolade på toppen. Den opskrift finder du lige her.

Hvor lang tid før kan jeg lave moussen?

Vi anbefaler, at du laver moussen dagen før. Men ellers kan du også godt lave den 2 dage før den skal serveres. Husk blot på, at jo tidligere du laver den, jo kortere kan den holde sig efter servering.

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

  1. Kan passionsfrugtscremen hældes oven på chokolademoussen dagen før serveringen, så de er lavet helt klar og står færdige? Eller skal dette først hældes over moussen lige inden servering? 🙂

    1. Hej,

      Skiller? Eller? Hvis det er pga. det, så lyder det som om, at din chokolade er for varm, når den blandes med æggemassen 🙂

      Kh

  2. Hej mum mum

    Kan jeg lave denne chokolademousse med passionsfrugt i en springform stadig uden husblas ? Kan den holde faconen hvis den ikke er alt for “høj” ?

    På forhånd tak for svar.

    Mvh. Maja

Skriv en kommentar