Skinkestang Skinkestang Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på en nem, luksus skinkestang med butterdej, skinke, champignon, rød peber og flødeost. Butterdej med skinke smager skønt. Ingrediensliste 1 pk. butterdej 150 g. skinkestrimler 120 g. champignon 0,5 stk. løg 0,5 stk. rød peberfrugt 0,5 bundt purløg 170 g. hvidløgsflødeost Til pensling 1 stk. æg 20 g. sesamfrø Køb alle ingredienser på Nemlig Fremgangsmåde Skær løg i små tern. Skyl champignon og skær i skiver. Skær peberfrugt i tern. Hak purløg fint. Lidt smør eller olie varmes op på en pande. Herefter tilsættes løg og champignon. Lad det sautere 4-5 min. Tag det af varmen og hæld det over i en si, så evt. væske kan dryppe af. Lad det køle af. Bland flødeost, skinketern, purløg og peberfrugt sammen i en skål. Tilsæt også de afkølede champignoner og løg. Rør det hele godt sammen. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rul butterdej ud (vi bruger butterdej fra køl, som er i sådan en rulle). Fordel fyldet ned langs midten af butterdejen. Brug en pizzaskærer eller en alm. kniv til at skære “strimler” i butterdejen. Se evt. billeder længere nede. Fold strimlerne ind over hinanden skiftevis fra side til side. Fold enderne ind under dejen. Pensl med et sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø. Bag skinkestangen på anden nederste rille af ovnen i ca. 25-35 min. alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 20 minutter. Den skal være gyldenbrun på toppen. Tag den ud af ovnen og lad den køle en smule af inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på skinkestang Her får du vores bedste opskrift på en nem, luksus skinkestang med butterdej. Vi vil faktisk vove at påstå, at det er verdens bedste skinkestang! Intet mindre. En lækker skinkestang med butterdej, champignon, peberfrugt, purløg og flødeost. LÆS OGSÅ: Frisk hønsesalat med ananas Butterdejsstang med skinke Den bedste skinkestang med butterdejsplader, flødeost og selvfølgelig masser af skinke. Det er nok en ret, som de fleste kender og på et tidspunkt i deres liv har smagt. Men det gør den ikke mindre god, tværtimod. Vi elsker skinkestang og den er altid at finde til årets julefrokost eller påskefrokost med familien. Det er sådan en lækker ret, som både kan serveres til frokost eller aftensmad og den er derfor super ideel at servere på en buffet til en stor fest eller konfirmation. Vi har også lavet en opskrift på butterdejsstang med kylling, hvis du er mere til kylling end skinke. Den er med kylling og bacon og er altså også super nem og lækker. Butterdej med skinke Man kan selv bestemme om man køber butterdejsplader fra frost eller køber sådan en færdigrulle, som man kan købe i Rema1000, Bilka og Føtex. Man kan selv vælge om man vil lave de her snit, som vi har lavet på ovenstående billede. Det er blot for udseendets skyld. Man kan også sagtens bare folde siderne ind over hinanden. Det er den nemme metode. Men vi synes den bliver så flot, når man fletter den sammen. Du kan se hvordan den ser ud, når den bliver flettet nedenunder. Tilbehør til skinkestang Hvis du mangler ideer til tilbehør til skinkestang, så er mulighederne også mange. Du kan lave en lækker salat til eller nogle bagte kartofler. Dette kunne være en sommersalat med bær eller en god tomatsalat med løg og persille. Men det er uden tvivl en god idé at servere salat til din skinkestang, da den godt kan være “tung” i det uden noget frisk ved siden af. LÆS OGSÅ: Bruschetta med rødløg og tomat Hjælp, min skinkestang er ubagt i bunden? Den kan godt have en tendens til at være lettere “ubagt” i bunden. Men det er simpelthen fordi, at den ikke får muligheden for at hæve op pga. fyldet. Vi har fået lidt tips fra læsere, som siger, at det hjælper hvis man drysser rasp på, inden man putter fyldet på. Det skulle tage noget af fugten. Det er dog ikke noget vi har prøvet selv. Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Lise Det har vi desværre ikke prøvet. Du kan fryse den, imens den er ubagt og så bage den direkte fra frost 🙂 Knus Svar
Hej Elisa, Så ville vi blot bytte laks ud med skinke. Laksen skal nok blive “færdig”, når den bliver bagt 🙂 Knus Svar
Hvilken flødeost bruger I? De hvidløgsost jeg kan finde er der alle persille i og det er vel ikke godt hvis man skal genopvarme den, jeg tænker at hvis der nu er noget tilbage og man gerne vil gemme det til dagen efter 🙂 Svar
Hej Kristina, Vi bruger den fra Philadelphia. Hvis du er bekymret for at genopvarme pga. persille, så kan du lave din egen hvidløgsflødeost ved at blande alm. flødeost med 2-3 hakkede fed hvidløg 🙂 Kh Svar
Mht Fløde ost m Persille er det et gammelt levnet at det ikke kan varmes op blot det bliver varmet godt igennem Svar
Hej? Er det et problem at fryse dem ned (ubagte), selvom butterdejen jo har været tøet op? Eller vil det være bedre at opbevare dem i køleskabet til dagen efter og derefter bage dem. Mvh Mie Svar
Hej Mie, Så ville jeg lave fyldet klar og så først forme dem på selve dagen. Vi anbefaler ikke at forme og så fryse ned igen. Og hvis du lader dem være i køleskabet ubagte, så kan de godt blive meget våde (men det kan godt lade sig gøre). Kh Svar
Hej Sara, Det står under ingredienslisten. 1 løg og det er bare et helt almindeligt hvidt løg 🙂 Kh Svar
Hvis man bruger fersk dej istedet for frost, er bagetiden så bare som angivet på pakken med fersk dej? ? Svar
Er det muligt at bytte flødeosten ud med noget andet. Tåler desværre ikke osteprodukter pga. allergi Svar
Hej, Uhh, når det heller ikke kan erstattes med andre osteprodukter, så er vi faktisk lidt på bar bund på hvad en erstatning kunne være, desværre.. Kh Svar
I forhold til en ubagt bund, hjælper det at lade bradepanden varme op med ovnen. Ligesom man gør med pizza, egentlig. Så den er varm, når man lægger den på. Jeg har bare foldet stangen, og forsigtigt løftet den over på den varme bradepande. Svar
Hej Lis, Vil du bruge revet ost i stedet for flødeost? Hvis ja, så ville vi bruge samme mængde. Men revet ost binder dog ikke fyldet sammen, som flødeost gør 🙂 Kh Svar
Hej, Så ville jeg bare gøre fyldet klar i en skål og så først fylde i, inden bagning. Ellers kan du risikere, at den bliver våd 🙂 Kh Svar