Tilmeld nyhedsbrev

Verdens bedste kanelsnegle

Verdens bedste kanelsnegle

Verdens bedste kanelsnegle

Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Den bedste opskrift på hjemmelavede, store og saftige kanelsnegle uden tørre kanter. De bliver på ingen måde tørre og fyldet bliver også inden i dem, hvorimod i nogle opskrifter, der har fyldet en tendens til at flyde ud på bagepladen. Kanelsnegle er så gode til brunchbordet, som morgenkage eller som eftermiddagskage. Vi bager dem både om sommeren og om vinteren.

Ingrediensliste

Dej

  • 50 g. gær
  • 2,5 dl. mælk
  • 2 æg
  • 100 g. smør
  • 1 dl. sukker
  • 1/3 tsk. salt
  • 750 g. hvedemel

Remonce

  • 2,5 dl. brun farin
  • 2,5 tsk. kanel
  • 100 g. smør

Frosting

  • 100 g. smør
  • 200 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

1. Smelt smør og lun mælken heri. Den skal være fingervarm. Herefter opløses gæren heri.
2. Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes.
3. Mel tilsættes lidt af gangen. Nødvendigvis ikke det hele, dejen må ikke blive for tør, men den må gerne være lidt klæbrig.
4. Bland farin og kanel med hænderne, så der ikke er nogle klumper.
5. Dejen rulles ud på et meldrysset bord. Den skal have form som et rektangel.
6. Herefter smøres dejen med smør og brun farin/kanel blandingen drysses udover.
7. Dejen rulles sammen på den lange led og “skæres” ud med sytråd. På den måde holder kanelsneglene formen. Hvis ikke du har sytråd, så kan en skarp kniv også sagtens gøre det.
8. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
9. Lad dem efterhæve i cirka 1,5 time.
10. Sneglene pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader varmluft i 15-20 min.
11. Imens sneglene bages, piskes frosting sammen. Smørret skal være blødt, og ikke smeltet.
12. Alle ingredienserne til frosting piskes sammen med en elpisker og smages til. Smøres på kanelsneglene, når de er kølet ned.

Bedøm denne ret

Her får du opskriften på de bedste kanelsnegle vi nogensinde har bagt. Kanelsnegle var faktisk en af de første opskrifter, som vi havde på hjemmesiden og de var også en af grundene til, at vi startede Mummum universet.

Det hele startede faktisk med, at vi havde udviklet en virkelig god opskrift på kanelsnegle, som vi nærmest bagte hver anden dag, fordi de var så gode. Vi syntes derfor, at det var en skam, at der ikke var et sted, hvor vi kunne dele alle vores opskrifter med alle andre. Og det var faktisk sådan, at Mummum opstod, fra den ene dag til den anden.

De her kanelsnegle er så gode og det er dem vi bager hver eneste gang vi skal lave kanelsnegle. De kan bages i en bradepande, i form eller i fad, så de vokser sammen og du får en kanelsneglekage. Men de kan også bare bages som almindelige snegle.

Mathilde var for nogle år siden på en lang ferie til Asien, hvor hun smagte noget, som hedder Cinnabons. Her puttede de i stedet for den glasur vi kender her i Danmark, en frosting på sneglene. Og det smager virkelig lækkert!

Hvis du skal bage verdens bedste kanelsnegle, så er du nødt til at give den her opskrift en chance. Det vil du ikke fortryde.

Kommentarer

    1. Hej Maria

      De kan godt laves med sødmælk og de kan også laves dagen før. De er dog aller bedst samme dag, som de bliver bagt. Du kan evt. koldhæve dem og så bage dem på selve dagen.

      Knus

  1. Tak for svar. Skal der stadig samme mængde gær i, hvis de skal koldhævet? Og hvor længe i forvejen skal de ud af køleskabet før de bages dagen efter?

    1. Hej Maria

      Nej, der skal ikke samme mængde gær i. Vi ville bruge 15 g. forme dem og lægge i en lille bradepande og så i køleskabet. Så ud af køleskabet 1 time før de skal bages 🙂

      Knus

Skriv en kommentar