Sundere banankage med peanutbutter

Bamseboller

skaermbillede-2018-02-21-kl-12-43-41Det her er de dejligste boller, som er luftige og svampede. Vi har længe ledt efter en god opskrift på netop en helt almindelig fødselsdagsbolle og det lykkedes os igår at finde frem til den helt rigtige kombination.

Opskrift: (15 stk)
5 dl. mælk
50 g. gær
1,5 dl. smagsneutral olie
0,5 tsk. salt
4 spsk. sukker
850 g. hvedemel

Fremgangsmåde:
1. Mælk lunes i en gryde.
2. Hældes over i en skål og herefter tilsættes gær.
3. Olie, salt og sukker tilsættes.
4. Mel tilsættes lidt efter lidt imens der æltes. Dejen æltes til en smidig dej og sættes til hævning et lunt sted i minimum 1 time.
5. Dejen deles i 15-20 stykker, som formes til boller.
6. Placeres på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæver i 30 min – 60 min.
7. Bollerne pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i cirka 15 min.
8. Afkøles på en bagerist.

   

2 kommentarer

  • Lonnie

    Hejsa, tænkte jeg vil bage disse i dag. Har I et bedst tip til hvordan de også er gode u morgen uden at være blevet tårer? 🙂 og er de lige gode selvom man bruger skummet mælk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hejsa Lonnie

      Jeg ville fryse dem ned og tage dem op imorgen og lige give dem et par min. i ovnen igen 🙂
      De bliver ikke ligeså svampede ved brug af skummetmælk, men det kan sagtens lade sig gøre.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere banankage med peanutbutter