Hørfrø/chiafrø kiks (meget nemme!)

Bao boller med gris

201703221256143810_sbig

Hvis I har fulgt med på bloggen siden vi startede, så burde det være gået op for jer, at vi elsker at eksperimentere og ikke er blege for at prøve nye retter af. Det danske køkken kan nogle gange godt være lidt kedeligt og efter vores mening en smule smagsløst, så det er spændende at prøve andre landes retter. I dag prøvede vi os derfor med bao boller. De er måske ikke så kendte endnu, men de har deres oprindelse fra Kina og er på vej frem i Vesten og især i USA. Det er egentlig bare en bolle, som er dampet og kan derfor godt minde om en krydsning mellem en burgerbolle og et pitabrød. Det smager i hvert fald bare godt! Vi fyldte vores bao boller med svinebryst stegt i en barbequemarinade, hjemmesyltede rødløg og en coleslaw lavet af forskellige slags kål.

Det kan godt virke lidt overvældende at skulle bruge en dampkoger – især hvis man ikke har en liggende. Det var også helt tilfældigt, at jeg havde én liggende, da den hørte med til min gryde. Man kan også bruge en bambus steamer, som kan fåes til rimelig billige penge på internettet. Vi har blandt andet fundet en masse muligheder her .

Opskrift: (10 stk)
Bao boller:

180 g. lunkent vand
15 g. gær
1 tsk. salt
2 spsk. olie
1 spsk. sukker
380 g. hvedemel

 

Salat
Svinebryst i skiver
Syltede rødløg

Fremgangsmåde:

  1. Gæren opløses i den lunkne vand. Herefter tilsættes salt, olie og sukker.
  2. Herefter tilsættes hvedemel og dejen æltes til den er smidig.
  3. Stilles til hævning et lunt sted i mindst en time.
  4. Dejen rulles ud på et bord drysset med mel. Den deles i cirka 10 lige store stykker. De små klumper formes og rulles ud til ovale cirkler.
  5. Den ene halvdel af cirklen pensles med olie, hvorefter den anden halvdel foldes henover.
  6. Sættes på en bradepande beklædt med bagepapir.
  7. De hæver yderligere en times tid.
  8. Imens varmes en dampkoger op.
  9. Bollerne ”bages”/dampes i cirka 10 min. Pas på de ikke ligger for tæt i dampkogeren.
  10. Afkøles på en bagerist.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hørfrø/chiafrø kiks (meget nemme!)