Hjemmelavet koldskål

Fødselsdagsbrunsviger

img_5011

En fødselsdag fejres på bedste vis med en ægte sønderjysk brunsviger med masser af snask, flødeskum og slik.

Opskrift: (8 personer)
2 dl. mælk
50 g. gær
80 g. sukker
1/2 tsk. salt
540 g. hvedemel

Remonce:
250 g. smør
250 g. brun farin
4 spsk. sirup
2 tsk. kanel

Fremgangsmåde:
1. Smør smeltes i en lille gryde. Mælk hældes i en skål og smørret hældes i. Herefter røres gæren ud.
2. Sukker og salt tilsættes. Til sidst tilsættes mel lidt af gangen, og dejen samles. Den skal være lidt blød, så ikke bliv chokeret, hvis den ikke kan æltes.
3. Sættes til hævning et lunt sted i 30 min.
4. Dejen fordeles i en bradepande. Højden skal være cirka 1 cm. Husk, at den hæver meget. Der laves fordybninger i dejen med fingrene.
5. Herefter laves remoncen ved at smelte smørret og tilsætte de resterende ingredienser.
6. Remoncen hældes udover dejen.
7. Bages ved 200 grader varmluft i cirka 25 min.

   

2 kommentarer

  • Majken

    Hej 😊 Du skriver oppe i opskriften af der skal 80 g. Sukker i. Og så skal der også 3 spsk sukker i? Skulle det ene have været vaniljesukker eller? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej Majken
      Godt set. De 3 spsk. sukker er en fejl. Det er rettet nu. God dag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet koldskål