Chokolade/kokos-bites (uden tilsat sukker)

Fuldkornspizzasnegle

201703202004230957_sbig

Det er mandag og starten på en ny uge. Vi har tidligere påpeget, hvor vigtigt det er at få en god start på ugen. Mandag sætter ligesom standarden for resten af ugen 😉

Men generelt kan vi godt lide at være godt forberedte til en lang uge. Vi går begge to på universitetet og ved hvor vigtig det er med en ordentlig madpakke, når dagene bliver lange. Det er altså bare ikke så lækkert at hive en lun leverdreng rugbrødsmad op af tasken, som har lagt der i 2-3 timer! Så derfor er det lækkert med pizzasnegle, da de ikke bliver trælse af at ligge i tasken et par timer. Når de er til madpakken og til det lille mellemmåltid, så laver vi dem næsten altid i fuldkornsudgaven. De mætter bare længere og man skal spise knap så mange, som når de kun er lavet på almindelig hvedemel.

Tomatsaucen er også hjemmelavet. Efter at have lavet vores egen tomatsauce fra bunden, så er det altså kun i absolut nødstilfælde, at der bliver købt den færdiglavede nede fra Netto. Den smager bare af mere og så ved man, hvad der er puttet i den. Dyr er den heller ikke at lave og tidskrævende er den heller ikke. Igen – ingen undskyldninger!

Opskrift: (20-24 stk)

4 dl. vand
50 g. gær
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
250 g. fuldkorns durummel
150 g. fuldkorns hvedemel
100 g. hvedemel

Hjemmelavet tomatsauce:
4 store tomater
2 spsk. hvidvinseddike
6 fed hvidløg
salt/sukker
1 ds. tomatpure
frisk basilikum

Fremgangsmåde:

  1. Gæren opløses i vandet.
  2. Herefter tilsættes salt og olie.
  3. Mel røres i og dejen æltes til den er smidig. Er dejen for våd tilsættes lidt ekstra mel, men pas på med at tilsætte for meget (ellers bliver den tør).
  4. Dejen hæver tildækket et lunt sted i minimum 1 time.
  5. Dejen rulles ud til en rektangel.
  6. Smøres med tomatsauce og drysses med ønsket fyld.
  7. Rulles sammen stramt og skæres i stykker på 3-4 cm tykkelse.
  8. Placeres på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Bages ved 200 grader varmluft i cirka 14-15 min.
   

2 kommentarer

  • Anne Hjortebjerg

    Hejsa
    Først vil jeg lige sige tak for god inspiration, lækre opskrifter og en god madblog.
    Jeg prøvedes lave disse pizzasnegle, men ligegyldigt hvor meget ekstra mel jeg gav dejen blev den ved med at være for våd til at rulle, så måtte lave det som en pizza i stedet – hvilket også var godt. Men kan det være fordi jeg kun brugte grahamsmel og hvedemel, at jeg ikke kunne få den rigtige konsistens i dejen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • mummum

      Hej ANne

      Hmm, det lyder mærkeligt.. Vi har aldrig haft problemer med dejen før, men vi har dog heller aldrig brugt kombinationen af grahamsmel og hvedemel. Vi bruger næsten altid fuldkorns durummel og hvedemel og den bliver altid god 🙂

      De bedste hilsner
      mummum

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade/kokos-bites (uden tilsat sukker)