Roulade med solbærsyltetøj

Gulerodskage med fuldkornsmel

201703262212556210_sbig

Gulerodskage er altid en sikker vinder. Det er en kage, som sjældent bliver tør og så er den bare fyldt med smag. Den er nem at lave og kræver få ingredienser. Vi har i dag prøvet at bage den med hvid hvedemel fra Finax. Hvid hvedemel er fuldkornsmel og man skal derfor ikke lade sig narre af, at melet er hvidt. Det er rigt på kostfibre, da alle skaldele bevares. Og det kan slet ikke smages i kagen, at der er brugt fuldkornsmel, så hvorfor ikke snyde lidt ekstra kostfibre ind, hvor man nu kan 😉

Opskrift: (4-6 personer)

4 stk. æg
200 g. brun farin
160 g. smeltet smør
200 g. hvid hvedemel (Vi brugte det fra Finax)
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
300 g. revet gulerødder

Frosting
200 g. flødeost natural
100 g. flormelis
lidt citronsaft

Fremgangsmåde:
1. Æg og farin piskes sammen til en luftig masse.
2. I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser.
3. Gulerødder og smeltet smør tilsættes til æggemassen og til sidst røres de tørre ingredienser i.
4. En springform eller bageform smøres med lidt smagsneutral olie, smør, margarine eller andet fedt.
5. Dejen fordeles i formen og bages ved 175 grader varmluft i cirka 40 min.
6. Hvis man er i tvivl om kagen er færdig, så kan man lige stikke en strikkepind, tandstik eller andet ned i kagen for at tjekke. Hvis den kommer ud “ren”, så er kagen færdig.
7. Når kagen er færdig, så sættes den til afkøling.
8. Frosting røres sammen ved at blande de tre ingredienser sammen. Kagen smøres med frostingen, når den er afkølet.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Roulade med solbærsyltetøj