Sund og fedtfattig kanelkage

Sund brownie med crumble på toppen

201705022019010305_sbig

Opskrift:

1 stk. banan
2 stk. æg
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljepulver
2 spsk. rå kakaopulver
4 stk. udstenede dadler
3 spsk. hvid hvedemel eller 50 g. mandelmel
7-10 tsk. peanutbutter

Crumble:
50 g. mandelmel
1 spsk. kokosolie
2 spsk. vand
1/4 tsk. salt

Smeltet 70% mørk chokolade
Mandelflager

Fremgangsmåde:
1. Først laves selve brownien. Alle ingredienser til browniebunden undtagen peanutbutter blendes sammen med en stavblender eller i en alm. blender. (Vi bruger en stavblender, da vi har erfaret, at mindst dej går til spilde ;-))
2. Når dejen er klar, så laves der “klumper” af peanutbutter. Små klumper laves med en teske og dumpes ned i dejen, som til sidst vendes forsigtigt sammen med en dejskraber, så man undgår at røre klumperne ud.
3. Dejen fordeles i en springform eller lille bageform beklædt med bagepapir eller smurt med lidt kokosolie. Bages ved 200 grader varmluft i 15 min.
4. Crumble laves ved at blande alle ingredienser sammen, hvorefter det bages i ovnen i 8-10 min, som en stor “småkage”.
5. Når brownien er taget ud af ovnen, så drysses den færdige crumble over kagen. Herefter pyntes der med smeltet chokolade, mandelflager eller hvad der ellers lyster.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund og fedtfattig kanelkage