De bedste chokoladeboller

Sundere kage med chokolade-peanutbutter frosting

201703301411392355_sbig

Vi ELSKER at eksperimentere med sundere alternativer til sukkerholdige kager, hvorfor der i tidernes løb er blevet udviklet en del opskrifter. Den her ernæringsforbedrede kage med chokolade-peanutbutterfrosting er ingen undtagelse 😉

Opskrift: (6 personer)
2 stk. bananer
3 stk. æg
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljepulver
50 g. grahamsmel
40 g. mandelmel

Frosting:
10 stk. udstenede dadler
1 stor spsk. peanutbutter
2 spsk. rå kakaopulver
1 dl. vand

Fremgangsmåde:
1. Bananer og æg blendes sammen med en stavblender, almindelig blender eller i en foodprocessor.
2. De resterende ingredienser tilsættes. En springform eller anden form smøres med lidt kokosolie.
3. Kagen bages ved 200 grader i cirka 20-30 min, hold øje med kagen – når du kan stikke en strikkepind etc. i kagen og den kommer ud ren, så er den færdig.
4. Afkøles på en bagerist, imens frostingen laves.
5. Dadler blendes med vand. Herefter tilsættes peanutbutter og kakaopulver. Hvis den er for tynd tilsættes lidt ekstra dadler, hvis den er for tyk, så tilsættes lidt mere vand.
6. Kagen deles og smøres med frosting både imellem og ovenpå. Pyntes eventuelt med lidt hakkede nødder eller friske bær.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste chokoladeboller