Quinoa salat med granatæble og grønne bønner

Chokoladekage med kokoschokoladecreme (glutenfri og uden tilsat sukker)

img_6319

Opskrift: (8-10 personer)
4 stk. bananer (skal være modne)
6 stk. æg
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
100 g. mandelmel
2 spsk. kokosmel (ikke revet kokos – det skal være fintmalet mel)
2 spsk. honning
2 spsk. rå kakaopulver

Creme:
1 ds. kokosmælk (ikke light – det skal være det fede fra dåsen)
8-10 stk. udstenede dadler (dem i papæske – kan købes i alle supermarkeder)
2 spsk. rå kakaopulver

Fremgangsmåde:
1. Bananer og æg blendes sammen.
2. Bagepulver, salt, mandelmel, kokosmel, honning og rå kakaopulver røres i dejen.
3. En springform smøres med lidt kokosolie, smør eller andet fedtstof.
4. Herefter hældes dejen heri. Bages ved 190 grader varmluft i cirka 25-30 min (afhængig af din ovn).
5. Kagen sættes til afkøling.
6. Cremen røres sammen. Det fede fra kokosmælken hældes over i en skål. Herefter blendes det sammen med dadler og kakaopulver, indtil det er en ensartet masse.
7. Cremen stilles på køl i 30 min.
8. Kagen deles i 2. Kagen smøres med cremen i midten, hvorefter “toppen” placeres ovenpå, og der afsluttes med et lag creme på toppen.
9. Pyntes med mandelflager, granatæble eller andre friske bær (alt hvad der lyster!)

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinoa salat med granatæble og grønne bønner