Tip: sundere bagning

squash proteinbrownies

img_7238

Der har været fart på mandagen indtil videre. Der er lavet en lang to-do liste, som blandt andet indbefatter oprydning i køkkenskabene og i den forbindelse, så er der blevet lavet et indlæg med tips til sundere bagning, hvor vi har samlet alle vores erfaringer med køb af alle disse produkter. Du kan læse indlægget lige her. Desuden havde jeg lige en kææææmpe squash liggende som skulle bruges på et eller andet, så derfor lavede jeg lige en omgang af de totalt lækre squash proteinbrownies/chokoladekage om man vil. De er lavet en del gange før, men det er først nu, at jeg har fået skrevet en opskrift ned på dem.

Opskrift (8-12 stykker i en god størrelse ;-))
400 g. revet squash (hvor vandet er klemt godt ud i et viskestykke)
1,5 stk. banan
3 stk. æg
2 spsk. vaniljeproteinpulver
2 spsk. græsk yoghurt (eller skyr, yoghurt natural kan også gå an)
3 spsk. kokossukker eller 5 stk. udstenede dadler
2 tsk. bagepulver
4 spsk. kakaopulver
50 g. mandelmel
1/2 tsk. salt
evt. 3 tsk. kanel (kan udelades)

Fremgangsmåde:
1. Sæt ovnen på 180 grader varmluft. Start med at rive din squash. Herefter placerer du den revede squash i et viskestykke og klemmer alt væsken ud af den.
2. Placer herefter squash i en skål. Tilsæt æg, banan og græsk yoghurt og rør det hele godt sammen med en gaffel.
3. Tilsæt kokossukker (hvis du bruger dadler, så skal de moses eller blendes godt inden du tilsætter dem).
4. Tilsæt bagepulver, kakaopulver, proteinpulver, salt og mandelmel.
5. Rør det hele godt sammen.
6. Beklæd en form med bagepapir og hæld dejen deri. Størrelsen af formen afhænger af hvor høj du vil have din kage. Jeg brugte en form der var 34×24 cm.
7. Bag din kage ved 180 grader varmluft i cirka 25-30 min.
8. Lad den afkøle inden servering.

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tip: sundere bagning