Tarteletter med høns i asparges

Glutenfri lasagne med søde kartofler

skaermbillede-2017-10-05-kl-12-33-51Opskrift (4-6 personer):
Tomatsauce:
2 ds. hakkede tomater
2 spsk. hvidvinseddike
6 fed hvidløg
2 små dåser tomatpure
En håndfuld frisk basilikum/2 spsk. tørret basilikum
3 tsk. salt
2 små løg

Kødsauce:
1 kg. hakket oksekød
2 store gulerødder
4 stænger bladselleri
2 store løg
1 stor rød peber
1 spsk. spidskommen
salt/peber

1 pk. frisk mozzarella

Plader:
1 stor søde kartoffel, skåret i tynde skiver

Fremgangsmåde:
1. Start med at lave din tomatsauce. Put alle ingredienser i en gryde og lad det koge sammen ved lav varme, minimum 1 time (gerne længere). Blend det hele sammen i en blender eller med en stavblender.
2. Tag dine skiver af sød kartoffel og læg dem i en skål med vand og lidt salt for at trække noget af væsken og stivelsen ud af dem.
3. Lav din kødsauce. Hak gulerødder, bladselleri, løg og rød peber i små tern.
4. Placer en gryde på komfuret og put lidt olie deri. Tilsæt dine finthakkede grøntsager. Lad dem svitse, indtil de bliver møre. Herefter tilsættes hakket oksekød. Tilsæt spidskommen, salt og peber.
5. Tilsæt din færdige tomatsauce. Lad hele kødsaucen simre ved lav varme. Jo længere den får lov at simre, jo bedre bliver den.
6. Nu skal du samle din lasagne. Start med et lag kødsauce i bunden. Dæk herefter kødsaucen med dine tynde skiver af sød kartoffel. Forsæt sådan lag på lag, indtil der ikke er plads til flere lag. Afslut til sidst med at fordele den friske mozzarella ovenpå.
7. Dæk dit fad med staniol.
8. Bag din lasagne ved 200 grader varmluft først i 30 min. Fjern herefter staniol og bag den yderligere 15-20 min.
9. Tag lasagnen ud af ovnen og lad den trække i 5-10 min, så den kan få lov at trække sig sammen igen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tarteletter med høns i asparges