Blinis med lakserilette

Panna cotta med mango

image1

Opskrift 4-6 stk:

Panna cotta:
3 blade husblads
1 vaniljestang
6 dl. piskefløde
80 g. sukker

Mango coulis:
2 blade husblads
250 g. mango i tern (de frosne fra GreenGrove er smagfulde – forhandles i Netto)
3 spsk. sukker
2 spsk. citronsaft
2 spsk. appelsinjuice

Pynt:
50 g. mandler
50 g. sukker

Fremgangsmåde:
1. Først laves panna cottaen. De tre husblas lægges i koldt vand.
2. Vaniljestangen halveres og kernerne skrabes ud.
3. Kog fløden op i en gryde (ikke for høj varme) og tilsæt sukker, vanilje og -bælg.
4. Lad det koge et par minutter under omrøring.
5. Tag gryden af varmen, og pres husbladsen for væde og smelt dem i fløden. Rør godt rundt.
6. Hæld nu fløden i 4-6 glas efter størrelse, og stil dem i køleskabet i 4-6 timer, til de stivner.
7. Nu skal mangocoulissen laves. Læg 2 blade husblads i koldt vandt.
8. Fyld en lille gryde med mango, sukker, citronsaft, appelsinjuice og kog det op.
9. Blend det nu til en ensartet masse, og smelt husbladsen deri.
10. Lad det stå på komfuret og lad det blive stuetemperatur. Hæld det derefter på panna cottaen og lad dem stivne yderligere i 1 time på køl.
11. Desserten kan pyntes med bær, frisk mango, nødder eller andet. Vi har pyntet med brændte mandler.
12. Opvarm en pande med sukker og smelt til karamel. Tilsæt mandler og rør rundt. Hæld mandlerne ud på et bagepapir, lad dem afkøle og hak dem så.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blinis med lakserilette