Frikadeller med frisk persille serveret med knuste kartofler

Jule-klatkager af havregrød

25552689_10214406196650392_2005192226_o

Mhmm klatkager minder så meget om barndommen, når mor lige lavede en ordentlig portion klatkager, som vi kunne spise, når vi kom hjem fra skole. Der var altså ikke noget bedre! De var egentlig gået lidt i glemmebogen, indtil jeg for nylig havde en rimelig stor rest havregrød, som var ærgerlig at smide ud – så selvfølgelig skulle der laves klatkager! Har her forsøgt mig med en lidt mere julet udgave, nu hvor det jo er juletid, så der er tilsat kanel og revet appelsinskal, som smager så aromatisk.

Opskrift (cirka 20 klatkager):
En rest grød (Svarende til 2 dl. havregryn og 4 dl. vand)
1 stor tsk. kanel
skal og 1 spsk. saft fra en appelsin (økologisk og ikke sprøjtet, når man bruger skallen)
2 stk. æg
2 spsk. kokossukker, alm. sukker eller lidt honning til at søde dejen
1 tsk. bagepulver
4-5 spsk. mel eller hvid hvedemel, hvis de skal være fuldkorn

Fremgangsmåde:
1. Rør din grød sammen med de to æg.
2. Tilsæt herefter kanel, skal og lidt saft fra en appelsin.
3. Tilsæt kokossukker, bagepulver og mel og rør det hele godt sammen.
4. Steg dine klatkager på en pande i lidt fedtstof (lidt olie, kokosolie, smør etc).

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frikadeller med frisk persille serveret med knuste kartofler