Grøntsagstærte med basilikum, tomat og feta

Krydrede juleboller med appelsin og chokolade

image1Hele vores barndom i vores hjemby, Asaa, har vi hver lørdag i december taget vores forældre med til den lokale bager. Traditionen var at vi skulle ned og have vores julebolle – den gule – med sukker og nødder på toppen – og den med chokolade – ikke rosiner. JA, der var ingen tvivl om hvilken en det skulle være. Nu er vi begge to flyttet til Aalborg, bageren har lukket ned og ja – hvad med vores juleboller? Her i juletiden tænker vi især tilbage på de fantastiske boller, og savner den helt specielle smag. Derfor har vi nu eksperimenteret med en opskrift på disse juleboller – og vi er selv helt oppe og køre over dem. Dét er altså smagen af jul og barndom for os 🙂 Prøv dem – du vil elske dem, og det vil dine børn også! Glædelig jul 🙂

Opskrift 8-10 stk:

30 g. gær
2 dl. lunkent mælk
1 dl. creme fraiche
60 g. smeltet smør
1/2 tsk kanel
1 tsk. vanilje
1 tsk. kardemomme
3/4 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 usprøjtet appelsin
50 g. 70% mørk chokolade
350-400 g. mel

1 æg
Sukker/perlesukker
Hakkede nødder

Fremgangsmåde:
1. Opløs gær i den lune mælk, cremefraiche og smør.
2. Tilsæt kanel, vanilje, kardemomme, gurkemaje, salt og sukker.
3. Riv nu appelsinskral af halvdelen af appelsinen, og pres saften ud af hele appelsinen. Tilsæt det i blandingen.
4. Tilsæt nu halvdelen af melet og ælt det.
5. Hak chokoladen meget groft og tilsæt det i dejen.
6. Rør nu det resterende mel i.
7. Drys mel på et bord, og form 8-10 boller.
8. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir – sæt dem gerne med 4-5 cm mellemrum – så får de lov at vokse lidt sammen 🙂
9. Lad dem lave tildækket (og gerne et lunt sted) i 1,5 time.
10. Pensel dem med æg og drys med sukker og hakkede nødder på toppen.
11. Bages ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter.

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøntsagstærte med basilikum, tomat og feta