Focaccia brød med hvidløg, timian og tomat

Lagkage med hindbær- og chokolademousse

image1-2

Opskrift (Ø16 cm / 4 personer):

3 æg
100 g. sukker
20 g. kartoffelmel (kan erstattes af hvedemel)
60 g. hvedemel
2/3 tsk. bagepulver
2 spsk. rå kakaopulver

Hindbær mousse:
250 ml. fløde
100 g. optøede hindbær fra frost
1 tsk. citronsaft
1 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker

Chokolademousse:
150 ml. fløde
1,5 spsk. rå kakaopulver
1 spsk. Nesquik kakaopulver
1 tsk. vaniljesukker

Friske bær
Fremgangsmåde:
1. Pisk æg og sukker stift.
2. Bland kartoffelmel, hvedemel, bagepulver og rå kakaopulver i en skål og sigt i æggemassen, vend forsigtigt rundt.
3. Smør en springform (vi brugte Ø16 cm).
4. Hæld dejen i formen og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 22-25 minutter.
5. Lad kagen afkøle.
6. Pisk nu 2,5 dl. fløde i en skål og 1,5 dl. fløde i en anden skål.
7. I den med 2,5 dl. fløde tilsættes most hindbær, citronsaft, sukker og vaniljesukker.
8. I skålen med 1,5 dl. fløde tilsættes rå kakaopulver, Nesquik kakaopulver og vaniljesukker.
9. Når kage er kold skæres den over to gange, så der i alt bliver 3 bunde.
10. Den første bund lægges på en tallerken, hvorefter der smøres med hindbærmousse. Herefter endnu en bund og der smørres med alt chokolademoussen. Til sidst endnu en bund og der smørres med resten af hindbærmoussen. På toppen kan kagen pyntes med bær eller hakket chokolade.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Focaccia brød med hvidløg, timian og tomat