Smørrebrød: Kartoffelmad med jordskokkepure, syltede rødløg og hjemmeristede løg

Sundere snickersbarer

img_2425

Denne gang har vi lavet en omgang sundere snickersbarer i deres rette form! Det kræver lidt ekstra tid, men nøj hvor blev de altså også gode. Vi opbevarer dem i fryseren, så kan de holde sig laaang tid og så er det nemt lige at tage en ud og lade den stå ved stuetemperatur i 10 minutters tid og så sidder den bare lige i skabet.

Opskrift (ca. 12-14 barer)
1. lag:
50 g. havregryn (blendet til mel)
50 g. peanuts (blendet til mel)
40 g. mandelmel eller 40 g. mandler (blendet til mel)
40 g. honning
25 g. kokosolie
1-2 spsk. vand

2. lag: (kan godt udelades)
100 g. cashewnødder (sat i blød i vand i minimum 3-4 timer)
2 spsk. vand
1 tsk. kokosolie

3. lag:
10 stk. dadler
2,5 spsk. peanutbutter eller anden nøddesmør
1 tsk. kokosolie

Overtræk:
70 g. peanuts (saltede)
200 g. 70% chokolade (evt. sukkerfri, hvis dette ønskes)

Fremgangsmåde:
1. Blend havregryn, peanuts og mandler (hvis du bruger hele mandler) til “mel”. Smelt kokosolie og honning i en lille gryde. Bland det hele godt sammen. Tilsæt vand indtil du får en dej, som hænger sammen og ikke smuldrer.
2. Beklæd en form (vi brugte en str. 10 cm x 25 cm) med bagepapir. Så er barerne nemme at få ud.
3. Pres din bund godt ned i formen.
4. Nu til 2. lag (medmindre du udelader dette). Blend cashewnødder med vand og kokosolie indtil du har en ensartet glat masse. Fordel denne masse ovenpå din bund. Sæt den på frys imens du laver 3. lag.
5. Blend dadler med peanutbutter eller anden nøddesmør og kokosolie. Spred det udover dit 2. lag. Drys nu peanuts udover, og pres dem ned så de sidder fast i dadelkaramellen.
6. Sæt formen på frys i minimum 2-3 timer.
7. Tag formen ud af fryseren. Tag din “kage” op ved hjælp af bagepapiret. Skær ud i ønskede størrelse.
8. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen.
9. Vend dine barer i den smeltede chokolade. Sæt dem på en tallerken og sæt dem i fryseren i 10-15 min, så chokoladen kan sætte sig.
10. Herefter kan du putte dem over i en beholder og tilbage i fryseren. Så har du sunde snickersbarer i fryseren.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Smørrebrød: Kartoffelmad med jordskokkepure, syltede rødløg og hjemmeristede løg