Stegte tomater med hvidløgscrunch

Grov foccacia med cherrytomater, fetaost, pesto og ruccola

Opskrift (en bradepande):
400 ml. lunken vand
20 g. gær
2 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
200 g. rugmel
250 g. hvedemel

Fyld:
1 blok fetaost
ca. 12-15 cherrytomater
Skyllet ruccola
Basilikumspesto (du kan lave din egen eller du kan købe den færdiglavet)
Evt. pinjekerner
Olivenolie

Fremgangsmåde:
1. Rør gæren ud i vandet.
2. Tilsæt olie, salt og mel.Ælt dejen godt. Hvis du har en røremaskine, så anbefaler vi helt klart at gøre det der i. Det er meningen, at dejen skal være våd og klistret.
3. Put bagepapir i en dyb bradepande. Smør bunden med olivenolie. Hæld dejen over i bradepanden. Hav en skål med varmt vand og dyp dine fingre deri og fordel herefter dejen rundt i bradepanden, så den når helt ud til kanterne. Den skal være tynd, da den hæver godt op.
4. Lad dejen hæve et lunt sted i 40 minutter.
5. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Lav små fordybninger i dejen med dine fingre. Smør olivenolie ovenpå. Fordel cherrytomater skåret i halve ovenpå.
6. Smuldr fetaost ovenpå.
7. Bag brødet i ca. 15-17 min. alt afhængig af hvor kraftfuld din ovn er.
8. Tag bradepanden ud af ovnen, når det er færdigbagt. Fordel skyllet ruccola, basilikumspesto, pinjekerner og evt. lidt friske cherrytomater ovenpå.

Tip: Brødet er virkelig lækkert, hvis det lige får en tur på brødristeren efter eller hvis du har en rest, som ryger i køleskabet. Det gør bunden rigtig sprød og sætter faktisk lige prikken over i’et.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegte tomater med hvidløgscrunch