Bær-cheesecake

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Start med at lægge husblads i koldt vand. Dernæst knuses dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
2. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
3. Gør din form klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø18). Du skal kun bruge selve “siderne” fra springformen og ikke bunden. Placer den på en tallerken (på den måde fungerer tallerkenen som bund i din springform).
4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne.
5. Nu skal du i gang med at lave ostefyldet.
6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding. Stil den på køl.
8. Kog nu de optøede bær i en lille gryde med 1 spsk vand. Blend blandingen og filtrér det i en si. Når det er filtreret (og stadig varmt) så tilsættes husbladsen - og der røres til det er smeltet. Filtrér det evt. over i en ny skål og at sikre at der ingen husbladsklumper er. Lad nu blandingen køle af.
9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
11. Sæt kagen på køl i minimum 2-3 timer.
12. Server din cheesecake med friske bær, chokolade eller bare som den er.

{{ count }} kommentar

  • Hej!
    Når der står 1 stk pasteuriseret æggeblomme, er det så ét bæger, eller én blomme?😊

    Julie

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort