Den bedste jordbærtærte med mazarinbund og kransekagekant

Antal personer: 6-8 
Springform: Diameter Ø20 cm 

Print opskriften

Fremgangsmåde

Mazarinkagebund:
1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne.
3. Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre.
4. Rør æggene i et af gangen.
5. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
6. Smør en springform eller en silikoneform (diameter 20 cm) med lidt fedtstof (smør eller olie), så bunden nemt slipper kanterne, når den er bagt.
7. Hæld dejen ned i formen og fordel dejen ensartet i hele formen.
8. Bag bunden i ca. 18-20 min.
9. Sæt bunden til afkøling. Gerne til næste dag (det bliver den kun bedre af).

Kransekagemasse:
1. Når bunden er kølet ned, så er det tid til at lave kransekagen. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
2. Rør alle ingredienserne sammen med en elpisker eller på en køkkenmaskine med piskeris.
3. Når du har en ensartet masse, så kommes denne op i en sprøjtepose med stjerneformet tyl.
4. Sprøjt kransekagen langs siden på hele kagen.
5. Bag hele kagen i 5-8 min, men hold øje med dem under bagningen, da alle ovne varmer forskelligt.
6. Hak chokolade fint. Når kagen bliver taget ud af ovnen, fordel da chokoladen på hele bunden og brug en pensel eller en lille ske til at fordele den smeltede chokolade rundt på hele bunden.

Vaniljecreme:
1. Hvis du bruger en færdiglavet kagecreme fra Dr. Oetker eller Tørsleff, rør da denne sammen efter brugsanvisningen på pakken. Du skal bruge 1/4 del af et brev og 1 dl. mælk hertil. 
2. Sæt din kagecreme/vaniljecreme i køleskabet i 1 times tid.
3. Pisk piskefløde til en flødeskum. Vend kagecreme/vaniljecreme med fløde og fordel cremen udover bunden af kagen.
4. Skyl jordbær og skær dem ud i halve eller kvarte stykker og pynt med jordbær på hele kagen.
5. Pynt evt. med lidt smeltet ribsgele eller server kagen som den er.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort